פשרה: עמותת "קרן ילדנו" תשלם מיליון שקלים לעיריית רחובות בגין חוב ארנונה
במסגרת הפשרה הוחלט אתמול בבית המשפט המחוזי בלוד כי עמותת "קרן ילדנו-מרכזי תקוותנו" תשלם לעיריית רחובות מיליון שקלים בגין חוב ארנונה שהצטבר לאורך השנים. ההסכמה הושגה לאחר דיון משפטי ממושך שהתקיים בפני השופטת יעל טויסטר ישראלי, והיא מסיימת את המחלוקת המשפטית בין הצדדים בנוגע לעיקול שביצעה העירייה.
הישג זה מיוחס במידה רבה לעבודתו המקצועית והיסודית של מ"מ מנהל אגף הגבייה בעיריית רחובות, משה כהן, שהצליח להוכיח בדיון כי העירייה פעלה כדין ושלחה התראות מסודרות לפני ביצוע העיקול. כהן, שנכח בדיון והציג את עמדת העירייה בצורה ברורה ועניינית, הצליח לשכנע את בית המשפט כי העמותה מחויבת בתשלום הארנונה שנצבר לאורך השנים.
בדיון שהתקיים ב-1.8.2024 בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד בפני השופטת יעל טויסטר ישראלי, התברר כי העירייה פעלה בהתאם לחוק כאשר עיקלה את חשבונות העמותה בגין חוב ארנונה שהצטבר לפחות משנת 2004. העתירה הוגשה על ידי עמותת "קרן ילדנו" בניסיון לבטל את העיקול שהטילה העירייה ב-24.7.2024.
לאורך הדיון, הציג כהן את התמונה המלאה של ההתנהלות הפיננסית של העמותה, כולל העובדה שבמשך שנים רבות לא הגישה בקשה לפטור מארנונה למרות שניהלה במקום פעילות מסחרית. לדבריו: "יש להם עסקים שמכניסים כסף כגון ג'ודו וקראטה. הם משכירים את המקום לאנשים. יש קפטריה שעובדת, חוגים של ג'ודו וכו' שמכניסים להם כסף."
מנכ"ל העמותה, יגאל דנינו, טען מנגד כי העמותה פועלת במבנה מאז יולי 1970, וכי מעולם לא נדרשו לשלם ארנונה. הוא אישר כי במתחם מתקיימות פעילויות שונות כמו אולפנת צביה וקורס פסיכומטרי, אך טען כי הם גובים עבורן "דמי שימוש" ולא שכירות.

במהלך הדיון, חשף כהן כי העירייה שלחה לעמותה התראות לפני העיקול בהתאם לחוק וכי העירייה ביקשה מהעמותה להתפנות מהנכס כבר בשנת 2019, לאחר שהסכם החכירה הסתיים, אך זו לא שיתפה פעולה. בנוסף, הסביר כהן את תהליך העיקול והמימוש בצורה מפורטת ומקצועית, מה שתרם להבנת בית המשפט את התנהלות העירייה.
התנהלותו המקצועית של משה כהן בתיק זה משקפת את מדיניות האכיפה ההוגנת והנחושה של עיריית רחובות, המבקשת להבטיח כי כל הגופים הפועלים בעיר ישלמו את המיסים המגיעים מהם כחוק, ללא אפליה והעדפות.