מכבי רחובות גברה הערב (שלישי) בחוץ על הפועל עפולה 65:71 במסגרת המחזור השלישי של הליגה הלאומית בכדורסל . בזכות רבע רביעי מצוין בו קלעה 25 נקודות והשאירה את המארחים עם 9 בלבד . והכי חשוב, נותרה שבוע נוסף בראש הטבלה
חניכיו של אבנר יאור הגיעו לבירת העמק מעודדים מהיכולת שהציגו במשחק הניצחון על אליצור קרית אתא במחזור שעבר שהביא אותם להתבסס בראשות הטבלה של הליגה הלאומית . אם ברחובות רוצים באמת לדגדג את החלק העליון של הליגה המפגש מול עפולה הוא מאין מבחן לקראת ההמשך. ההתמודדות הייתה צמודה מהשריקה הראשונה והמקומיים התייצבו למשחק עם זר חדש ועם רצון להשיג ניצחון ראשון העונה בליגה אחרי 2 הפסדים רצופים. ואכן הרבע הראשון היה קשה עבור הכחולים מעיר המדע להוציא את אלונזו קולמן שסיים עם 10 נק' את הרבע הראשון כל השאר ירצו בוודאי לשכוח ,את הרבע שהסתיים ביתרון המארחים 15:18.
גם הרבע השני לא נפתח טוב עבור רחובות שנתקעה על 15 נק' 3.40 שניות מפתיחת הרבע בעוד המקומיים מגדילים את הפער ל-9 הפרש 15:24 מה שחייב את יאור לקחת פסק זמן בניסיון לעצור את הריצה של החבורה של דוד אלהרר ובעיקר להתמודד מול ווין לנגסטון שמלבד הנקודות שקלע בחצי הראשון שלט בצבע עם מספר לא מבוטל של ריבאונדים . רחובות הצליחה טיפה למזער נזקים וירדה למחצית באותו הפרש שנקבע במהלך הרבע השני ועמד על תשע נקודות 26:35 .שנדמה היה כי רחובות תופיע סוף-סוף להתמודדות עם פתיחת הרבע השלישי הסצנריו חוזר על עצמו עם מספרים איומים מהשדה (32% ) ו-0 מתשע ל 3 נק'. והרבע השלישי ביתרון דו ספרתי 46:56 ללבנים מהעמק.
כפי שקרה לא פעם העונה מכבי רחובות נזכרה לשחק ברבע האחרון והתחילה לנגוס אט אט בהפרש 3.34 לסיום רחובות הצליחה להשוות את התוצאה ל-60:60.דקה אחת מאוחר יותר מרכוס רלפורד דייק מהעונשין בשתי הזריקות וקבע מהפך 62:60 אחרי דקות ארכות בפיגור. מאז ידעו הכחולים לא להביט אחורה ושמרו את היתרון עד לסיום וזאת בזכות משחק מעולה של ינעם אירם שקלע 18 נק' והיה מוביל בקלעי מכבי הערב
קלעו לרחובות אירם 18 רלפורד וקולמן 17 כ"א.פורת 10, אוחנון 5, שעשוע 4