פרסום ראשון: העירייה סגרה גן ילדים שפעל במהלך הסגר בניגוד לחוק. מנהלת הגן: " מדובר על גן בו ההורים חיוניים". בעירייה מגיבים " הגן חייב את אישור העירייה על פי התקנות".
פקחי העיריייה והשיטור העירוני הגיעו אתמול (שלישי) למסור התראה למנהלת גן ילדים שפעל בשבוע וחצי האחרונים, בצו נרשם כי תוך שעתיים בלבד יש לסגור את הגן. מנהלת הגן התקשרה להורי חמישים ילדי הגן והם הגיעו תוך זמן קצר לאסוף את ילדיהם. לטענת מנהלת הגן, מדובר בהורים חיוניים ויש בידה את האישורים על כך. אולם פתיחת הגן מחייבת את אישור העירייה/הרשות המקומית שתפקח ותבדוק את האישורים הנדרשים והפעלת המקום בתנאי הסגר, אך העירייה לא עודכנה כלל על הפעלת הגן וכן לא התקבלה כל בקשה מצד מנהלת הגן ועל כן הורתה העירייה על סגירתו המיידית.

מהעירייה נמסר: "עיריית רחובות אוכפת הנחיות הממשלה והחוק בתחומה בכל הקשור לקורונה, ותמשיך לעשות כן. בהתאם לתקנות, גן שבו שוהים ילדי עובדים חיוניים חייב לקבל אישור עיריית רחובות בטרם פתיחתו, וכן לפעול על פי התקנות בכל הקשור למגבלת היקף הילדים המותר למניעת הדבקות ובהתאם לתקנות. הגן כאמור נפתח ללא אישור כזה ובעת הביקורת התגלה כי שהו בו עשרות ילדים. לפיכך העיריה אכפה את ההנחיות והורתה לסגור את הגן עד לקבלת אישור כדין. המסמכים הנדרשים הועברו, וכעת הנושא בטיפול מול משרד הבריאות ופיקוד העורף".