צהרוני החברה העירונית ורשת חוויות פתחו היום את שעריהם לאלפי תלמידים מרחבי העיר.
כ- 3000 תלמידות ותלמידים בצהרוני בתי הספר של החברה העירונית
עיריית רחובות והחברה העירונית פתחו היום את צהרוני "ניצנים" ב-24 בתי הספר בעיר עבור אלפי תלמידים בכיתות א-ג', ברוח מדיניות החינוך של הרשות ובהלימה לעקרונות המחייבים של משרד החינוך בתכנית "ניצנים".

כ-3000 תלמידים בכיתות א'-ג', פתחו את השנה בצהרוני "ניצנים" של החברה העירונית, המתקיימים ב-24 בתי ספר ברחבי העיר, בשיתוף פעולה עם אגף החינוך בעיריית רחובות והנהגת ההורים העירונית. פעילות הצהרונים מתקיימת בתוך בתי הספר בליווי צוותי חינוך איכותיים (רכזים/ות, מורים/ות, מדריכים/ות וסייעים/ות) המלווים את הילדים לאורך כל שעות פעילות הצהרון ומעניקים להם רצף חינוכי חוויתי ומהנה עד השעה 17:00.במסגרת הצהרון זוכים הילדים לארוחת צהריים חמה, מזינה ומגוונת, עזרה בהכנת שיעורי בית, פעילות חווייתית ויצירתית, העשרה חינוכית סביב ערכים משמעותיים בהתאם לתכנית שנתית של משרד החינוך וחוג העשרה שבועי.

לדברי מנכ"ל החברה העירונית רחובות, אייל פרנקל: "החברה העירונית שמחה לתת מענה איכותי, מקצועי ומגוון לאלפי משפחות בעיר, ומקבלת בברכה את התלמידים אשר יזכו, החל מהיום, ליהנות בצהרונים עם שלל פעילויות הפגתיות וחינוכיות שיועברו על ידי אנשי צוות מקצועיים ומנוסים. מודה לכם, ההורים, על האמון שאתם נותנים בנו לאורך השנים בצהרוני בתי הספר ומאחל לכולם שנת לימודים מוצלחת!".
אלפי ילדי הגנים התקבלו באהבה בצהרוני רשת חוויות המתחדשים. אלפי ילדי העיר התקבלו באהבה היום ב-145 צהרוני רשת חוויות, מיד לאחר סיום יום הלימודים בגני הילדים. הצוות הנרגשים המתינו להם בשמחה גדולה, והחלו את תהליך קליטתם. ילדי הצהרונים זוכים לארוחת צהרים בריאותית ומפוקחת, תכנים עשירים ומסגרות תומכות ומגנות.

אמיתי כהן, סגן ראש העיר ויו"ר רשת חוויות ציין: "בשנה החולפת רשת חוויות הציגה התחדשות בכל תחום, ואנו רואים את הביקושים לסל השירותים המתרחב של הרשת עולים, יחד עם אמון ושביעות הרצון של הציבור. השקעה ניכרת נרשמה בשנה החולפת בשיפור השירות במסגרות המעונות והצהרונים, וראינו תוצאות מעולות בשטח. בשנה הנוכחית נמשיך לשפר וגם להגשים מטרות חדשות, בראשן להוביל את תחומי החינוך הבלתי פורמלי ותרבות הפנאי של העיר ובתוך כך, לחבר קהילות מגוונות וחזקות. ההורים והילדים הם קהילה משמעותית לצמיחה אישית וחברתית, ואני בטוח שביחד נוביל את הפעילות למחוזות חדשים, שבה הם נמצאים במרכז העשייה. תודתי לראש העיר, רחמים מלול, על תמיכתו ומעורבותו לאורך כל הדרך".

השנה לראשונה תוגברו שעות פעילות הליווי המקצועי לצוותים. כמו כן, תוגבר תחום התוכניות הפדגוגיות, שיכלול ליווי והדרכה על ידי מומחית בתחום."הושם דגש גדול וחידוש ושיפור הנושא הפדגוגי בהובלת רכזת חינוכית, במשרה מלאה, לה ניסיון רב בתחום,והיא תעסוק בבניית תוכנית שנתית וליווי הצוותים במהלך השנה, כולל פיקוח והשתלמויות, מסר גולן ביטון, מנכ"ל הרשת שסייר בצהרונים עם פתיחתם בשעות הצהריים יחד עם שלי מרין, מנהלת האגף צהרונים. בין היתר, לראשונה בארץ, הוקמה בצהרוני חוויות "ספריית חומרים" – ספריה ייחודית שמתמחה בתחום המיחזור ואיכות הסביבה. עוד הוקם חדר עיון ייחודי טכנולוגי, לצורך הדרכות ומפגשי למידה לצוותי הצהרונים במהלך השנה. השנה לראשונה יופעלו חוגים בתחומי מדע ואיכות הסביבה ומשחקי חשיבה לכיתות הבוגרים. לכיתות הטרום טרום יופעלו חוגי ספורט ודרמה.