צעיר מרחובות "בילה" כל השבת במעצר לא חוקי בתחנת המשטרה

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
מעצר

צעיר מרחובות "בילה" כל השבת במעצר לא חוקי. סנגורו: "זה חמור ביותר! המציאו את חוק סדר הדין הפלילי מעצרים מחדש".

 

צעיר בן 20 מרחובות נעצר ביום שישי בשעה 11:30 לערך בעקבות תלונה שהטריד אישה בטלפון. על פי חוק הסדר הדין הפלילי, במידה ואדם נעצר ביום שישי או ערב חג, מחוייבת המשטרה להביאו בפני שופט עד ארבע שעות לפני כניסת השבת. שעת כניסת השבת האחרונה היתה ב- 19:12 דקות, כלומר מעצרו בוצע 8 שעות לפני כניסת השבת והחוק מחייב להביאו בפני שופט תורן בבית משפט השלום בפתח תקוה או לשחררו.

אולם הדבר לא נעשה ולאור הוראתו של מפקד תחנת רחובות סנ"צ דודי מירון הוחלט להותירו במעצר למשך 48 שעות נוספות. היום (ראשון) הובא החשוד לדיון הארכת מעצרו לבקשת המשטרה לארבעה ימים נוספים בבית משפט השלום בראשון לציון. בדיון גער סנגורו עו"ד משה אלון בנציג המשטרה: " אני סבור שממ"ז מרכז צריך לדעת שיש כאן סגן ניצב שממציא את החוק מחדש" אמר הסנגור. בסיום הדיון הורה השופט אמיר לוקשינסקי-גל לשחררו אל ביתו.

עו"ד משה אלון

עו"ד משה אלון שייצג את החשוד מטעם הסניגוריה הציבורית: " צר לנו שלמרות הוראות מפורשות של חוק המעצרים שמחייבות הבאת חשוד לבית המשפט לפני כניסת השבת. המשטרה בחרה להשאיר את החשוד במעצר לא חוקי עד צאת השבת. בית המשפט קיבל את טענותינו והורה למשטרה לשחרורה"

הצטרפו לעדכונים

https://t.me/RehovotNews

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות