קונפליקטים בגיל ההתבגרות: למה חשוב להתמודד מיד כשהם מתרחשים?

ofir

קונפליקטים בגיל ההתבגרות הם מצבים טבעיים ובריאים ברובם. להם מתרחשים כשהמתבגר הופך לאדם צעיר עצמאי ואחראי עם נקודות מבט והעדפות משלו.

אתם יכולים לצפות שלא להסכים לגבי מצבים כמו מה המתבגר שלכם לובש, מה הוא עושה עם הזמן שלו, או אם הוא מקפיד על קיום המסורת התרבותית שלכם, אבל יותר מדי סכסוכים אינם בריאים, לכן חשוב לדעת איך להתמודד עם קונפליקטים בגיל ההתבגרות.

הכנה להתמודדות עם מתבגרים

הטיפים הבאים מסייעים להורים להתכונן להתמודדות עם קונפליקטים בגיל ההתבגרות:

התפתחות מוחית של מתבגרים עדיין אינה מלאה. חשוב לזכור שההתפתחות המוחית של מתבגרים פירושה שהם אינם יכולים לראות את הסיכונים וההשלכות של מצבים מסוימים. יתכן גם שהם אינם יכולים לראות מצבים מנקודת המבט של ההורים.

הימנעות מציפייה לשלמות. הורים צריכים לזכור שהם אנושיים, ואם הם מגיבים יותר מדי או מתרגזים לעתים קרובות, הם צריכים פשוט להתנצל ולהתחיל מחדש כשאפשר.

עיתוי נכון להתמודדות. מומלץ להימנע מהתמודדות עם קונפליקטים בגיל ההתבגרות כשההורים והילד מוטרדים או כועסים, ולהמתין עד לרגיעה.

הכנת השיחה. הורים צריכים להכין מראש את נושאי השיחה שלהם ולחשוב על המילים שבהן הם מעוניינים להשתמש.

התמודדות עם רגשות ורגיעה לאחר קונפליקטים עם מתבגרים

לאחר קונפליקט, המתבגר עשוי לחוות רגשות עזים. כך, לדוגמא, הוא עשוי להרגיש ממש מאוכזב אם אמרתם לא למשהו שהוא רוצה. הוא עלול להרגיש נבוך אם איבד את העשתונות או אמר משהו שהוא מתחרט עליו, או שהוא עלול להרגיש כועס מאוד אם משהו נראה לו לא הוגן, או שהושגה תוצאה אחרת מכפי שהוא קיווה לה.

אם תרחישים אלו מתעוררים, הורים יכולים לסייע מתבגר להירגע באמצעות הבחנת הרגשות החזקים, השהייה ומתן קצת מרחב וזמן למתבגר. כאשר הוא נרגע, תוכלו לטפל בהתנהגות או לפתור את הבעיה.

שיטות אפשרויות להתמודדות עם קונפליקטים בגיל ההתבגרות

כדי לפתור קונפליקטים בגיל ההתבגרות, מומלץ לנקוט בשיטות הבאות, או לנסות שיטות אחרות שמתאימות לתרחישים המשפחתיים ולאופי של המתבגר:

ניהול משא ומתן על החלטה ששני הצדדים יכולים לחיות איתה

לדוגמא, 'כן, אתה יכול לצאת להופעה. אתה יכול להגיע לשם בעצמך, אבל אני אאסוף אותך כשהיא תסתיים'.

הכרה ברגשות המתבגר

אם המתבגר כועס על כלל שלא ניתן לשינוי, מומלץ להכיר ברגשותיו אבל להימנע מוויכוח. לדוגמא, 'אני יודע שאתה כועס כי אתה לא יכול לצאת למסיבה, אבל הכלל הוא שאתה יכול לצאת רק למסיבות שבהן יש השגחת מבוגרים'.

הצבת גבולות ברורים

אם המתבגר מתנהג באופן מזיק פיזית או מילולית, יש ליידע אותו שהתנהגותו אינה מקובלת. למשל, 'זה לא בסדר לדבר אלי ככה', או 'נצטרך לתקן ולצבוע את החור הזה בקיר. אתה תממן את עלות החומרים'.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות