קטין מהשפלה נאשם בקשר עם סוכן איראני וביצוע משימות עבורו

ארז שרווינטר

אולם 29 בית משפט המחוזי לוד צילום רחובות ניוז

קטין מהשפלה נאשם בקשר עם סוכן איראני וביצוע משימות עבורו

כתב אישום חמור הוגש נגד נער בן 16 בגין מגע עם סוכן חוץ, מסירת מידע רגיש והצעה להצית יער סמוך לרחובות.

פרקליטות מחוז מרכז הגישה אמש כתב אישום לבית המשפט המחוזי לנוער בלוד נגד קטין בן 16, תושב אזור השפלה, בגין עבירות ביטחוניות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לאויב.

לפי כתב האישום, הנער יצר קשר עם סוכן איראני באמצעות אפליקציית טלגרם לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", והמשיך לקיים עמו קשר במשך מספר חודשים – ביודעו שמדובר בגורם עוין.

במסגרת הקשר, קיבל הקטין הוראות לביצוע משימות שונות, לעיתים תמורת תשלום כספי שהועבר לארנק הדיגיטלי שלו באפליקציית TrustWallet.

תיעוד מול מוסדות ממשלתיים

אחת המשימות כללה הדפסת כרזות פוליטיות מסיתות, תיעוד הצתתן והפצתן במרחב הציבורי. במקרה אחר, בפברואר האחרון, הונחה הנער לכתוב על דף את הכיתוב: "איפה לדעתך המטרה הבאה?", להחזיק אותו מול בנייני ממשלה ולצלם.

למחרת, הוא עבר בין שמונה מוסדות ציבוריים ברחובות – בהם בית המשפט, תחנת המשטרה, רשות המיסים, משרד השיכון ולשכת ההוצאה לפועל – ותיעד את עצמו מבצע את ההנחיה. בתמורה, קיבל מהסוכן סך של 1,600 שקלים.

הצעות יזומות וניסיון להצית יער

על פי כתב האישום, הקטין העביר לסוכן גם מיקומים מדויקים של כספומטים למטבעות וירטואליים ודו"חות שימוש עם מידע רגיש. עוד נכתב כי הוא יזם רעיונות נוספים לביצוע משימות, לרבות השחתת רכוש ציבורי, הטמנת כספים באזורים שונים ותיעוד חנויות למכירת רחפנים.

באחד במאי, כאשר שריפה גדולה השתוללה בהרי ירושלים והשפלה, ביקש הסוכן מהנער להצית שטח יער סמוך לרחובות. המשימה לא בוצעה – בעקבות מחלוקת על גובה התשלום.

בנוסף, הנאשם התקין בטלפון יישומון תקשורת מאובטח שאיפשר שליטה מרחוק במצלמה, ואף צירף את הסוכן לקבוצות וואטסאפ בהן היה חבר.

הפרקליטות: "סיכון ממשי לביטחון המדינה"

הפרקליטות ביקשה מבית המשפט להורות על מעצרו של הקטין עד תום ההליכים, בטענה שפעל ביודעין בשירותו של גורם עוין וביצע שורת פעולות המסכנות את ביטחון המדינה.

בשל גילו של הנאשם, הפרקליטות מסרה כי לא ניתן לפרסם את כתב האישום עצמו או לחשוף פרטים מזהים נוספים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות