הסדר טיעון: בכירה בתעשייה האווירית תרצה עבודות שירות בגין מרמה והפרת אמונים
בבית משפט השלום ברחובות התגבש הסדר טיעון בתיק של מרמה והפרת אמונים, בו מעורבת תושבת אזור רחובות בכירה בתעשייה האווירית לישראל.
לפי הסדר שהוצג בפני השופטת קרן וקסלר, הנאשמת הודתה בעובדות כתב האישום והורשעה בעבירה של מרמה והפרת אמונים לפי סעיף 284 לחוק העונשין.

פרטי האישום
על פי כתב האישום, הנאשמת, ששימשה כמנהלת משק בחטיבת התעופה של התעשייה האווירית בין השנים 2019-2022, ניצלה את תפקידה במספר אופנים:
הנאשמת העבירה מידע פנימי בעל ערך עסקי למנהל חברת "מן הנדסה", איתו הייתה ביחסי קרבה שלא דווחו למנהליה. המידע נגע לפרויקט בניית לשכה חדשה לסמנכ"ל חטיבת התעופה, שהיקפו הכספי עמד על לפחות 163,410 ₪.
בנוסף, היא פעלה לקידום ענייניו של מנהל חברה מסוימת כאשר פנתה למנהלים בכירים במטרה שישנו החלטה קודמת ויאשרו כי אותו מנהל יבצע את הפרויקט והיא תנהל אותו.
כמו כן, במסגרת אותו פרויקט, הנאשמת פנתה אליו בבקשה שיספק ריהוט מיוחד, למרות שלא הייתה לו מומחיות בתחום זה. בפן אחר של האישומים, היא ניצלה את הרשאותיה במערכת הנוכחות, הוסיפה שעות עבודה פיקטיביות וזייפה דיווח של 282 שעות נוכחות, בגינן קיבלה במרמה סך של 12,995 ₪.
במסגרת ההסדר, הוסכם כי יושת עליה עונש מאסר של 3 חודשי עבודות שירות, בכפוף לחוות דעת הממונה על עבודות השירות. במידה שהממונה יקבע כי הנאשמת אינה מתאימה לעבודות שירות, תרצה את מלוא תקופת המאסר מאחורי סורג ובריח.
בנוסף, יוטל עליה מאסר על תנאי לפי שיקול דעת בית המשפט וקנס בסך 30,000 ₪. עוד נקבע בהסדר כי היא תסיים את עבודתה בתעשייה האווירית לישראל, בהתאם להסכם הקיבוצי הבסיסי החל על עובדי החברה.
באופן חריג, ובניגוד לקבוע בהסכם הקיבוצי, סוכם עם התעשייה האווירית כי הנאשמת תהיה זכאית לפיצויי פיטורין. כמו כן, עם הרשעתה, היא תיחשב כמפוטרת רטרואקטיבית ממועד השעייתה. בית המשפט הפנה את הנאשמת לממונה על עבודות השירות לשם עריכת חוות דעת בעניינה.. תיק זה משקף את המאבק בשחיתות ובניגודי עניינים בחברות ממשלתיות, ואת המחויבות של מערכת המשפט לאכיפת נורמות של טוהר מידות בשירות הציבורי.