שכונת ברחובות נבחרה כפיילוט במימון המדינה בפרויקט פינוי בינוי
במסגרת התחדשות עירונית בתוכנית פינוי בינוי במימון המדינה נבחרה שכונת ב כאחת מארבע השכונות שנבחרו בכל המדינה. בעיר רחובות 34 מתחמים פוטנציאליים לפינוי־בינוי בשכונת קריית משה, שבהם 1,326 ישנות, שבמקומן ייבנו 9,870 דירות, והערכות הן כי להתנעת הפרויקטים האלה דרושה הכנסה מ לבניית 3,200 דירות.

כפי שפורסם באתר כלכליסט: "בארבע ערים – רחובות, ירושלים, גבעת שמואל ולוד, שבכל אחת מהן כמה תוכניות פינוי־בינוי מאושרות. רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) תפרסם בשבועות הקרובים ארבעה מכרזים לבניית מאות דירות, שמרבית ההכנסות מהם לא יועברו לקופת רמ"י, אלא ישמשו לסבסוד חלקי של מיזמי פינוי־בינוי שעד עתה לא קודמו בגלל חוסר כדאיות כלכלית.
הפתרון להיעדר הכדאיות הכלכלית שהמדינה ניסתה לקדם בשנים האחרונות היה הקצאת קרקע משלימה לפרויקט, כלומר לתת ליזמים מגרש נוסף שבו יוכלו לבנות . אלא שמנגנון זה לא היה יעיל ויושם פעמים אחדות בלבד.
את הפיילוט מובילה הרשות להתחדשות עירונית. בערים שנבחרו ישנם מגרשים פנויים שאותם תשווק המדינה ליזמים עבור בנייה למגורים, וההכנסות ממכירת הקרקע ליזמים יועברו בתוך שלושה חודשים לרשות להתחדשות עירונית, בניכוי 20% מהתמורה ובניכוי הוצאות פיתוח וחלף היטל השבחה. בשלב הבא הרשות להתחדשות תפרסם קול קורא לבחירת יזמים שיקבלו סיוע כספי לקידום פרויקטים של פינוי־בינוי. הרשות תפנה רק ליזמים הפועלים בארבע הערים שבפיילוט, והמימון יינתן רק לפרויקטים בשכונות שבהן ידוע כי מחירי נמוכים, וכוחות השוק לבדם לא מאפשרים את מימוש הפרויקטים".

בכנס התחדשות עירונית שנערך אשתקד באילת אמר : ״העיר מיישמת הלכה למעשה את המדיניות הממשלתית בנושא התחדשות עירונית , ושכונת תהפוך את פניה".
הוא סיפר על כך ש "מחירי הדיור הכפילו את עצמם בעשור האחרון ב". עוד ציין מלול "ההיצע באזורי הביקוש קטן, התחלות הבניה באזורי הביקוש קטנו". בסיום נאומו קרא לגורמי הממשלה: "החזון שלכם צריך להיות התחדשות עירונית באזורי ביקוש כמו ובמקומות נוספים שיש בהם ביקוש, ולא רק בפריפריה. תכניסו את היד לכיס ותעודדו ראשי ערים שרוצים לבנות אצלם".

חבר המועצה גיא צור, מחזיק תיק התחדשות עירונית: " היקרה לליבנו עוברת מהפכה של התחדשות בשיתוף התושבים יקרים שלנו".