תאונת דרכים בצבא – איך כדאי להתמודד בנושא פיצויים

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

תוכן שיווקי

תאונת דרכים בצבא – איך כדאי להתמודד בנושא פיצויים

תאונת דרכים היא לרוב אירוע לא קל הנושא בחובו לא מעט טראומות לנפגעים בה, על אחת כמה וכמה כאשר זה קורה לנהג צעיר ולא מיומן, קרי הילדים של כולנו בזמן שירותם הצבאי. לא חשוב אם התפקיד הצבאי הוא בנהיגה או לא, לתאונת דרכים בזמן השירות הצבאי יש שלל השלכות ולכן כדאי להמשיך לקרוא את המאמר הבא בכדי לדעת כיצד להתמודד איתן.

הגשת תביעה בגין פיצויים.
חיילים שהם נהגים צעירים לרוב כלל לא מודעים לעובדה שביכולתם להגיש תביעה בגין תאונת דרכים בצבא. כמו כן אדרבא, יש באפשרותם לבחור בין שתי אופציות קיימות, האחת להגיש תביעה רגילה לחברת הביטוח המבטחת את הרכב, כמו כל אזרח הנפגע בתאונת דרכים, אך לטובת החיילים עומדת אופציה נוספת, להגיש תביעה לקצין התגמולים של משרד הביטחון. ישנו הבדל תהומי בין שתי האופציות, ראשית נבהיר כי מי שבחר באחת מהן לא יוכל להגיש תביעה גם לאופציה השנייה, דהיינו מי שבחר לתבוע את משרד הביטחון יתנהל מולו גרידא ומי שבחר לתבוע את חברת הביטוח יתנהל משפטית מולה בלבד. לכל אחת מהאופציות יש יתרונות ויש חסרונות.
חברת ביטוח או משרד הביטחון?
היתרון בלתבוע את חברת הביטוח הוא בתגמול פיצוי מיידי ויותר מכך ללא כל הוכחת אשמה בתאונה, דהיינו, חובת ההוכחה לאשמת האחראי לתאונה לא תחול על החייל. אך אליה וקוץ בה, חברת הביטוח מקנה פיצוי כספי חד פעמי, אך לעיתים לנזקים גופניים מתאונת דרכים עלולות להיות השלכות ארוכות טווח שבחלק מהמקרים התסמינים מופיעים רק שנים לאחר התאונה. לכן יש לבחון את הדברים לעומקם. היתרון בלתבוע את קצין התגמולים של משרד הביטחון הוא בכך שאתם יודעים שיש לכם גיבוי לאורך שנים. במקרים מסוימים של נכות העולה על 10% משרד הביטחון משלם פיצויים על בסיס חודשי למשך כל החיים, אמנם לא תמיד מדובר על סכומים אסטרונומיים, אך טוב שיש איזה גלגל הצלה כלכלי. אך גם בתביעה למשרד הביטחון קיימים החריגים, למשל, אם מדובר על תאונת דרכים בצבא הנגרמת בשל רשלנות של הנפגע או נהיגה מסוכנת שלא על פי חוק או לחילופין לקיחת רכב ללא אישור אזי כל הפיצויים בטלים ומבוטלים, לכן זהו עוד שיקול שכדאי להתחשב בו לפני שמגישים את התביעה.

סדיר או קבע.
מערכת הביטחון עושה הבדלה בין נפגע תאונת דרכים שהוא חייל בסדיר לבין נפגע שהוא חייל בקבע או במילואים. חייל בקבע הנפגע בתאונת דרכים בזמן חופשה בבית לא רשאי לתבוע את משרד הביטחון, אלא את חברת הביטוח בלבד. דהיינו, משרד הביטחון נותן כיסוי ביטוחי בכל הקשור לתאונות דרכים רק בזמן השירות עצמו. לעומת זאת, חייל בסדיר השוהה בחופשה בבית זכאי עדיין לכיסוי ביטוחי מטעם משרד הביטחון ועל כן הוא רשאי לבחור למי מבין שני הגורמים הוא רוצה להגיש את התביעה, משרד הביטחון או חברת הביטוח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות