תלמידה מרחובות נותרה ללא מסגרת לימודית מתחילת השנה. "זורקים אותי מאחד לשני, אני סובלת ובוכה".
(בתמונה הראשית: התלמידה)
משפחה מרחובות מוחים על התנהלות מחלקת החינוך של עיריית רחובות, בעקבות מקרה של תלמידה שאינה משובצת לבית ספר מאז תחילת שנת הלימודים
תלמידת כיתה י' תושבת רחובות נותרה ללא מסגרת לימודית מאז ה-1 בספטמבר, פתיחת שנת הלימודים הנוכחית, כך לפי מידע שהגיע למערכת. התלמידה, בעלת הישגים לימודיים טובים והתנהגות למופת, מדריכה בתנועת נוער בעיר, מצאה את עצמה בסבך ביורוקרטי שמונע ממנה את זכותה הבסיסית ללמוד.
על פי המקרה, התלמידה למדה בתיכון מכיתה ז' עד כיתה ט', אך בהמלצת מנהלת בית הספר הוצאה מהמסגרת ונשלחה לחפש פנימייה. לאחר שלא התקבלה לפנימייה, השתלבה באולפנה בפתח תקווה, אך לאחר שבוע של קשיים החליטה לחזור לביתה.
במשך תקופה נסעה מדי יום מרחובות לפתח תקווה, עד שהודיעו לה כי בהיותה תושבת רחובות, עליה ללמוד בעיר מגוריה. מאז פנתה למחלקת החינוך בעירייה בבקשה להשתלב באחד מבתי הספר הדתיים בעיר – אמי"ת או צביה אולם בעירייה התעקשו שלא לסייע לה.
פגישה עם ראש העיר מתן דיל מחזיק תיק החינוך
היום (יום שלישי) נערכה פגישה בין התלמידה והוריה לבין ראש העיר מתן דיל, לאחר תקופה ארוכה של המתנה. על פי המשפחה, במהלך הפגישה הוצעו לתלמידה שתי אפשרויות בלבד: ללמוד בבית ספר ביבנה, מחוץ לעיר מגוריה, או להשתלב במסגרת קידום נוער ברחובות. "לאחר הפגישה הלכנו לאגף החינוך לנסות ולדבר שוב עם מנהלת האגף אפרת צוקרמן או רחל בן יצחק אך הן לא היו שם, כעבור כמה דקות של המתנה התבקשנו לעזוב את המקום והלכנו".

התלמידה דחתה את שתי ההצעות בטענה שהיא מעוניינת במסגרת לימודית רגילה בעירה, כפי שזכאית לה על פי חוק חינוך חובה. "אני לא שונה מחברותיי", הדגישה. "כל החברות שלי לומדות בצביה, ואפילו השתלבתי במסיבות פורים שם והמנהלת בעצמה ראתה כיצד השתלבתי היטב".
למרות טענות המשפחה בדבר הישגיה הטובים של התלמידה, התנהגותה למופת ונוכחותה הקבועה והדייקנית בבית הספר בעבר, הפגישה הסתיימה ללא פתרון מספק. המשפחה יצאה מאוכזבת והתלמידה שבה לביתה, ממתינה להצעה נוספת בתקווה שזו תגיע בהקדם.

פגיעה בזכות לחינוך
מקרה זה מעלה שאלות קשות לגבי מימוש הזכות לחינוך חובה. התלמידה, שכבר הפסידה למעלה מחודש וחצי מלימודיה בתיכון – שנים קריטיות הכוללות הכנה לבגרויות – חשה תסכול רב. "זורקים אותי מאחד לשני, אני סובלת ובוכה", שיתפה בכאב. "בית ספר זה הבסיס של הבן אדם, זו השגרה. אני מפסידה חומר ובגרויות בשנה ממש קריטית".
נכון לעכשיו, העירייה טרם מצאה פתרון שיאפשר לתלמידה לממש את זכותה ללמוד במסגרת המתאימה לה בעיר מגוריה, כפי שמחייב חוק חינוך חובה. למרות פניות חוזרות ונשנות למחלקת החינוך בעירייה, בראשות רחל, התלמידה עדיין ממתינה לשיבוץ במוסד חינוכי שיענה על צרכיה. בינתיים, הימים חולפים והיא ממשיכה להפסיד חומר לימודי יקר ערך.
מעיריית רחובות נמסר: "סוגיית לימודי הנערה ידועה ומוכרת לכל הגורמים הרלוונטיים, בעיריית רחובות ובמשרד החינוך. מפאת צנעת הפרט, לא נוכל לפרט את השיקולים לשיבוץ, אך לנערה ולהוריה הוצעו שתי חלופות: אחת בעיר רחובות ואחת בעיר יבנה, במסגרות ראויות, אשר להן משאבים שיוכלו לסייע לתלמידה בפן הרגשי/חברתי והפדגוגי. עיריית רחובות תמשיך ללוות את התלמידה עד לחזרתה לספסל הלימודים".