3 ימים לאחר שאיים על העובדים: מנכ"ל עיריית רחובות מכריז על מדיניות "דלת פתוחה"

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
מושיקו ארז מנכ"ל העירייה

3 ימים לאחר שאיים על העובדים: מנכ"ל עיריית רחובות מכריז על מדיניות "דלת פתוחה"

 

מנכ"ל עיריית רחובות, מושיקו ארז, הודיע היום על יוזמה חדשה: "דלת פתוחה" לכלל עובדי העירייה, שתתקיים אחת לשבועיים בימי שלישי. היוזמה, שמטרתה לעודד שיח פתוח ורעיונות חדשים, הגיעה באופן מפתיע רק שלושה ימים לאחר שהמנכ"ל עצמו איים על העובדים שלא לפרסם דבר וחצי דבר ללא אישור מחלקת הדוברות.

בהודעה שנשלחה לכל עובדי העירייה, הסביר ארז כי המפגשים יתקיימו בין השעות 14:00-15:30, במטרה "לאפשר לכם להציע רעיונות ויוזמות בתחומי חסכון כספי, שמירה על הסביבה, שיפור השירות לעובדי העירייה ותושבי העיר וכן יוזמות מיוחדות מהכישרון האישי שלכן/ם".

עובדים המעוניינים להשתתף נדרשים להירשם מראש דרך המייל, בצירוף פרטיהם האישיים ונושא הפנייה. בנוסף, ארז הנחה את כל מנהלי היחידות לקיים גם הם "דלת פתוחה" לעובדיהם מדי שבוע ולדווח לו על התובנות שעולות משיחות אלה.

העיתוי של ההודעה עורר תהיות בקרב עובדים רבים, שכן רק שלושה ימים קודם לכן איים המנכ"ל על העובדים לבל יפרסמו מידע כלשהו ללא אישור מפורש ממחלקת הדוברות. באותה הודעה, שזכתה לביקורת רבה בקרב העובדים, הזהיר ארז כי פרסום ללא אישור עלול לגרור סנקציות כלפי העובדים.

"מצד אחד הוא רוצה שנדבר ונציע רעיונות, ומצד שני הוא מאיים עלינו שלא להוציא הודעה כלשהי החוצה," אמר בעילום שם אחד מעובדי העירייה. "מה עוד שהוא מזמין אותנו ביום שלישי על חשבון ההפסקה כי בימי שלישי אנחנו עובדים מפוצל ומשעה אחת עד ארבע זו הפסקת צהריים שאנחנו הולכים לאכול. מענין איזה עובדים יגיעו. קשה להבין את המסר הכפול".

מקורות בעירייה מסרו כי היוזמה החדשה היא ניסיון לשפר את האווירה הקשה שנוצרה בעקבות ההודעה הקודמת, ולהראות פנים של פתיחות ושקיפות כלפי העובדים. נותר לראות האם יוזמת ה"דלת הפתוחה" תצליח לגשר על הפער שנוצר ולשקם את האמון בין הנהלת העירייה לעובדיה.

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות