פאזלים לילדים – סוגים שונים והמלצות

ofir

אין כמו להרכיב פאזלים. כולנו זוכרים את הפאזלים שהיינו מרכיבים בילדות בגן או כשהיינו מתארחים אצל חבר, והפאזלים מלווים את בני האדם כבר למעלה מ-200 שנים! מאז שנת 1780, אם נהיה מדוייקים. מאז המצאתם ועד היום הם נחשבים למשחק ילדים פופולרי ואהוב גם על ההורים וגם על הילדים עצמם. כיום הילדים שלנו חיים בעולם בו הגירויים הם גדולים יותר; עולם של משחקי מחשב, אפליקציות, יוטיוב, ועוד. כיצד נגרום להם לשבת ולהרכיב פאזלים לילדים, ממש כמו שהיינו עושים אנחנו בילדותנו? ריכזנו עבורכם מס' המלצות על פאזלים לילדים וטיפים כיצד לגרום להם לשבת ולהרכיב פאזל.

פאזלים לילדים – יתרונות

למה בעצם אנחנו כל כך רוצים שהילדים ישבו להרכיב פאזל? ובכן, להרכבת פאזלים ישנם יתרונות רבים: הם מפתחים את החשיבה, כאשר מרכיבים אותם יחדיו הם מפתחים שיתוף פעולה ועבודת צוות, הם מפתחים את הזיכרון, הם מפתחים חשיבה אסטרטגית, הם מפתחים חשיבה מרחבית, ובעת הרכבה של פאזל אנו מפעילים את שני הצדדים שלנו במוח! מה שהופך הרכבת פאזל לאימון כושר של המוח לכל דבר ועניין, ולכן הרכבת פאזל היא פעילות מומלצת גם בעבור חולי אלצהיימר ודמנציה. ניתן למצוא פאזלים לילדים המותאמים לילדים כבר מגיל 3 ועד אינסוף. כל גיל הוא גיל מתאים להרכבת פאזל, ומומלץ להרגיל את הילדים להרכיב פאזלים כבר מגיל צעיר, ולאט לאט להעלות את הרמה. לבסוף, לאחר שהם מסיימים את השלב של הרכבת פאזלים לילדים, אפשר להביא להם כבר פאזלים מותאמים לגילים גדולים יותר. לאחר מכן, בתום הרכבת הפאזלים, הילדים חשים תחושת סיפוק והצלחה מטורפת, במיוחד אם לאחר מכן מציגים את הפאזל לראווה באחת מפינות הבית.

פאזלים לילדים – סוגים

  • פאזל דו מימדי – פאזל דו מימדי הוא הפאזל הקלאסי שאנו זוכרים מילדותנו שבסוף הרכבתו מתגלה למולנו תמונה.
  • פאזל תלת מימדי – חידוש בעולם הפאזלים לילדים (ולא רק לילדים). פאזלים תלת מימדיים מורכבים מחלקים קטנים איתם אנו מרכיבים לבסוף אובייקט של ממש. אובייקט זה יכול להיות שחזור של מבנים היסטוריים כמו מגדל אייפל, פסל החירות, מגדל פיזה, האמפייר סטייט בילדינג, ועוד, וכן גם שחזורים של מבנים מסדרות פנטזיה או מסדרות מצוירות כמו הארי פוטר או שר הטבעות.

פאזלים לילדים – טיפים

כיצד נגרום לילדנו לעשות הפעילות המבורכת כל כך שהיא הרכבת פאזל? ובכן, נתחיל בלהפוך זאת לפעילות משותפת של ההורה והילד יחדיו. כאשר זמן הרכבת הפאזל מוגדר כזמן בילוי של ההורה והילד, הילד מקשר את הפעולה של הרכבת הפאזל לזמן איכות, לזמן בו הוא מקבל תשומת לב ועושה פעילות כיפית עם ההורים שלו. תו כדי הרכבת הפאזל ניתן לילדנו חיזוקים חיוביים שיעודדו אותו להמשיך במלאכה. ניתן לעשות זאת אגב עם כל פעילות יצירתית אחרת (ניתן למצוא רעיונות בהיריד היצירתי) ובכך לחזק את הקשר שלכם לילדכם ואת תחושת הביטחון העצמי של הילד.

ליחצו לפרטים נוספים על היריד היצירתי

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות