היום בעירייה: ישיבה בראשות המנכ״ל להפקת לקחים מהאירוע אמש. באופוזיציה תוקפים והגישו הצעה לישיבת המועצה: " נדרוש ועדת בדיקה ושיחזירו את ההופעות לילדים".
תזכורת: אמש סגרה המשטרה את הופעות סיום הקיץ לנוער בעקבות חשש לאסון, ההופעות אושרו לכשלושת אלפים משתתפים, בפועל הגיעו קרוב לשנים עשר אלף בני נוער. המצב גרם למשטרה ולעירייה להורות על סגירת האירוע וביטול הופעתם של בן זיני ואבי אברומי מחשש שיקרה אסון. גם אנשי מגן דוד אדום הזהירו ואמרו שטיפלו בכחמישה עשר בני נוער שחשו ברע והיו על סף עילפון.

לפני זמן קצר פרסמה העירייה : "בקרוב תיערך ישיבה דומה עם מד"א והמשטרה עם סיום התהליך, העירייה תפרסם את עיקרי מסקנותיה".

זמן מה לאחר תחילת מסיבת סוף הקיץ לבני הנוער שנערכה אמש בגן המייסדים בעיר, עם סיום המופע של אנה זק- הורה ראש העירייה רחמים מלול שנכח במקום להפסיק את האירוע. זאת לאחר שהתברר כי את אתר האירוע גדשו אלפי בני נוער, שרובם הגיעו מכל רחבי האזור, ונוצר חשש גדול כי עלול להתרחש אסון.
עם כל הצער על הפסקת האירוע, האחריות כלפי חיי המשתתפים קדמה לכל שיקול. זאת בהתאם להמלצות המשטרה ומגן דוד אדום, שהגדירו את ההחלטה להפסיק את האירוע- "החלטה מנהיגותית אמיצה" .
הבוקר כבר הנחה ראש העיר, רחמים מלול, את מנכ"ל העירייה, מאיר דהן, לכנס את כל הגורמים הרלוונטיים לביצוע בדיקה של הנסיבות לצורך הפקת לקחים ואכן, היום בצהריים כינס המנכ"ל כל הגורמים הרלוונטיים בחברה העירונית ובעיריית רחובות לישיבה ארוכה כדי להפיק לקחים, לגבש מסקנות והמלצות כדי לקראת אירועי התרבות הבאים. בישיבה השתתפו סגן ראש העיר יניב מרקוביץ, מחזיק תיק התרבות חבר המועצה עודד עמרם ומנכ"ל החברה העירונית, אייל פרנקל.

במהלך הישיבה, שנמשכה כשעתיים וחצי, הציגו כל הגורמים בעירייה ובחברה העירונית שהיו מעורבים בארגון האירוע את התנהלותם לפני ובמהלך האירוע, את ההכנות שביצעו לפני תחילת האירוע ואת התובנות שלהם לגבי הגורמים שהביאו לכך שראש העיר נאלץ להורות על הפסקתו.
בתחילת השבוע הבא תתקיים ישיבה דומה עם גורמים חיצוניים רלוונטיים- המשטרה ומד"א.
אחת המסקנות הראשוניות המסתמנות היא כי לאירוע אמש הגיעו בני נוער מכל האזור ומגוש דן, עקב קריאתם של האמנים ברשתות החברתיות. ייתכן שיש למצוא דרך לתעדף את תושבי רחובות. בימים הקרובים יגיש מנכ"ל העירייה את מסקנותיו והמלצותיו לראש העירייה.

בנושא האמור הגיש חבר מועצת העיר רחובות עו"ד מתן דיל הצעה לסדר לפיה הוא דורש הסברים ולהשיב לצעירים את ההופעות שנגנזו.
"מחדל אירוע סוף הקיץ – דרישה להקמת ועדת בדיקה ומתן פיצוי בהופעות חוזרות לבני הנוער. אמש, 30.8 בשעה 21:00 בערב ובעיצומו של אירוע סוף הקיץ לנוער בגן המייסדים התרחש נס בעקבות מחדל גדול שכמעט והסתיים באסון ואובדן חיי אדם. לאחר שזיהיתם את הרשלנות במחדל העירוני, החלטתם לסגור את האירוע למרות שההופעות המרכזיות לא התקיימו, הסרטונים והתמונות שתושבי העיר המאוכזבים העלו ברשתות החברתיות החלו לזרום בהמוניהם. 40 בני נוער התעלפו, רבים שנמחצו בדוחק הנוראי עם מחסור במי שתיה, ואלפי בני נוער שסיכנו את חייהם בעזיבה המונית אל הכביש הסואן – ביזיון ומזל שנגמר כך. חוסר אחריות. הציבור מבוהל וזהו עוד מסמר בארון הקבורה של האמון ותיאום הציפיות בין התושבים לעירייה והעומד בראשה. בכותרות שעלו הבוקר בתקשורת הארצית והמקומית השתמשו בהשוואה לאסון ערד או הר מירון שנמנעו וזה צריך לגרום לנו מחד גיסא, לנשום לרווחה ולהודות שכך המחדל הסתיים ומאידך גיסא, לעשות בדק בית ולחקור לעומק תוך ירידה לפרטים הקטנים את שאירע כדי שמקרה כזה לא יחזור שנית.
אם אתם שואלים אותנו? אל תאשימו עובד או מחלקה תשאלו את עצמכם בועדת הבדיקה מדוע אין מדיניות לאירועים גדולים בעיר רחובות? ואם כבר השקעתם סכומי עתק בגן המייסדים כדי לאפשר הופעות אז מדוע לערבב עם פארק נינג'ה שיצמצם אותו? חלם".

"והנוער היקר שלנו מה איתו? זה הפינאלה שלו מהעירייה יומיים לפני פתיחת שנת הלימודים? עד שכבר היה רצון טוב להשקיע במופע גדול ומבורך גם את זה אתם לא יודעים לעשות עד הסוף? ומי ישלם על ההופעות היקרות שלא עלו לבמה? תושבי רחובות כמובן. בתום ועדת הבדיקה אנו דורשים מהעירייה והעומד בראשה לפצות את נוער רחובות באותם מופעים שבוטלו ולקיים אותם בחוה"מסוכות תוך הסקת מסקנות יחד עם אנשי המקצוע: לדוגמה: פיצול ל-2 אירועים בגן המייסדים מתוך אחריות כל זה ואין לנו אמפי או פארק ראוי לעיר גדולה כפי שיש בערים הסמוכות אך זה לדיון אחר".
לסיכום כתב דיל: "חיי התושבים וכספם אינו הפקר ! קחו אחריות וקבלו את הצעתנו. מועצת העיר מחליטה להקים ועדת בדיקה למחדל אירוע סוף הקיץ ומתן פיצוי בהופעות".