סקר דרמטי חושף: זהר בלום ומתן דיל עולים לקרב ראש בראש בסיבוב השני
סקר מקצועי חדש של מכון KANTAR בראשות דודי חסיד, סוקר הבית של ערוץ כאן 11, מנבא קרב ראש בראש של זהר בלום מול מתן דיל בסיבוב השני.
ע״פ הסקר, ראש העיר רחמים מלול וסגנו יניב מרקוביץ לא עולים לסיבוב השני וחולקים את המקום השלישי והרביעי. מלול בפער של 4%-7% מהמובילים וסגנו מרקוביץ בפער משמעותי יותר של 13%-18% מהצמד המוביל.
ברקע ההתחממות במערכת הבחירות בעיר, סקר חדש שבוצע על ידי מכון KANTAR בראשות דודי חסיד, סוקר ערוץ כאן 11, צופה כי המערכה בעיר ככל הנראה לא תוכרע בסבב אחד ומנבא קרב ראש בראש בין המועמדים זהר בלום ומתן דיל בסיבוב השני.
לפי הסקר, בסיבוב הראשון זוכה מתן דיל ל-33% אחוזי תמיכה בקרב בעלי הדעה, זהר בלום עם 28%. ראש העיר רחמים מלול עם 24% ויניב מרקוביץ במקום הרביעי עם 15% בלבד.
הסקר אף בדק תרחיש בו המועמד יניב מרקוביץ יפרוש מהתמודדות. בסיטואציה כזו, מתן דיל עולה מעט ומקבל 37%, זהר בלום מזנק וזוכה ל-35% וראש העיר מלול עם 28% בלבד. הסוקר דודי חסיד מציין כי בסיטואציה כזו של קרב משולש, דיל ובלום קרובים לשבירת מחסום ה-40% שמשמעותו ניצחון כבר בסיבוב הראשון!
בתרחיש של סיבוב שני בין זהר בלום לרחמים מלול, בלום זוכה לניצחון מוחץ ומקבל 63% מול 37% בלבד לראש העיר מלול. בסיבוב שני בין מלול ומרקוביץ, מנבא הסקר קרב צמוד בין מלול ומרקוביץ עם יתרון קל למרקוביץ 54% מול 46% בקרב בעלי הדעה.
הסקר נערך בשיטות סטטיסטיקה מקצועיות בין התאריכים 23-25 באוגוסט בשילוב של סקר טלפוני ואינטרנטי, באמצעות דגימה אקראית הסתברותית. גודל המדגם 400 תושבים, בעלי זכות הצבעה מגיל 17+, טעות הדגימה: 4.9%
הצטרפו לעדכונים👇👇👇