הזמנה לבדיקת MRI, לסריקת CT או לשירותי הדמיה אחרים, יכולה לעתים קרובות לקחת שבועות, ואף חודשים. אבל לפעמים, המצב לא מאפשר להמתין זמן רב כל כך. ולעיתים, המטופל רוצה תשובות באופן מידי. המענה שנוצר כתוצאה מצורך זה, הוא בדיקות דימות פרטיות המציעות אלטרנטיבה מהירה ויעילה. בדיקות ללא המתנה, לרוב אפילו באותו יום.
"הזמן הוא לעיתים הגורם המכריע בתהליך הטיפולי," מסביר אילן ברק, מייסד ומנכ"ל BMC מדיקל סנטר, שבקריית אונו, המעניק בדיקות דימות פרטיות מהיום להיום. "כאשר מדובר בחשד לממצא שדורש בירור מעמיק, כל יום של המתנה לבדיקת הדמיה עלול להוביל להחמרה במצב המטופל, לחרדה מיותרת, ולעיתים אף לעיכוב בטיפול שיכול להשפיע על התוצאות. בדיקות דימות מהיום להיום מאפשרות לא רק שקט נפשי למטופל, אלא גם מתן מענה מידי לרופא המטפל לצורך המשך תכנון הטיפול. במקרים מסוימים, המהירות והזמינות של בדיקות אלה יכולות להיות ההבדל בין טיפול מוקדם ויעיל לבין התערבות מאוחרת ומורכבת יותר."
מהן בדיקות הדימות המרכזיות?
בדיקות דימות כוללות לרוב, צילומי רנטגן, אולטרסאונד, CT ו – MRI. כל בדיקה עושה שימוש בצורות שונות של אנרגיה, כך למשל צילום רנטגן עושה שימוש בקרני לייזר, וכך גם CT. אולטרסאונד עושה שימוש בגלי קול, MRI בגלי רדיו ובשדות מגנטיים. כל הבדיקות מייצרות תמונות מפורטות של אברי הגוף הפנימיים.
רנטגן – צילומי רנטגן הם בדיקות מהירות, ללא כאבים, המייצרות תמונות של המבנים בתוך הגוף, במיוחד עצמות. הבדיקה מתבצעת בעמידה או בשכיבה בזמן שמכונת הרנטגן מצלמת. משך הבדיקה עד רבע שעה. שיטת ההדמיה – קרינה מייננת. הבדיקה משמשת לאבחון שברים בעצמות; דלקת פרקים; אוסטאופורוזיס; זיהומים; סרטן השד; בעיות במערכת העיכול.
סריקת CT – עושה שימוש בסדרה של צילומי רנטגן כדי ליצור חתכים של פנים הגוף, לרבות עצמות, כלי דם ורקמות רכות. הבדיקה מתבצעת בשכיבה על מיטת בדיקה שמחליקה אל תוך הסורק, שמסתובב סביב הנבדק כדי לצלם תמונות. משך הבדיקה – עד רבע שעה. שיטת ההדמיה – קרינה מייננת. הבדיקה משמשת לאבחון פציעות מטראומה; שברים בעצמות; גידולים וסרטן; מחלת כלי דם; מחלת לב; זיהומים.
MRI – המכשיר עושה שימוש בשדות מגנטיים ובגלי רדיו כדי ליצור תמונות מפורטות של איברים ורקמות בגוף. הבדיקה מתבצעת על מיטת בדיקה שמחליקה אל תוך סורק ה – MRI, שהוא עמוק וצר יותר מסורק CT. מגנטי ה-MRI וגלי הרדיו יוצרים רעשי הקשה או חבטה חזקים. משך הבדיקה – עד שעה. שיטת ההדמיה – גלי רדיו ושדות מגנטיים. הבדיקה משמשת לאבחון מפרצות; טרשת נפוצה (MS); שבץ מוחי; הפרעות בעמוד השדרה; גידולים; בעיות בכלי דם; פגיעות מפרקים או גידים.
אולטרסאונד – עושה שימוש בגלי קול בתדר גבוה כדי להפיק תמונות של איברים ומבנים בגוף. הבדיקה מבוצעת באמצעות מתמר (מכשיר הנמצא בכף ידו של מבצע הבדיקה), שמוחלק על ג'ל שנמרח על העור באזור הרצוי. המתמר שולח גלי קול לתוך האיבר הנבדק וקולט את ההדים החוזרים. הדים אלה מועברים למחשב, המעבד אותם לתמונות של האיבר הנבדק. משך הבדיקה כחצי שעה. שיטת ההדמיה- גלי קול. הבדיקה משמשת לאבחון חריגות בכיס המרה; גושים בשד; בעיות באברי המין / הערמונית; דלקת מפרקים; בעיות זרימת דם; מעקב אחר הריון.
יתרונות בדיקות הדימות מהיום להיום
גילוי מוקדם – היתרון הרפואי המשמעותי של בדיקות מהירות הוא בגילוי מוקדם של מצבים רפואיים שדורשים התערבות מיידית. במקרים רבים, כמו חשד לגידולים או בעיות קרדיולוגיות, הזמן הוא גורם קריטי והאבחון המהיר מאפשר התחלת טיפול מוקדמת שעשויה לשפר משמעותית את סיכויי ההחלמה.
אבחון מדויק שמאפשר תוכנית טיפול מידית – מכוני דימות פרטיים משקיעים במכשור מתקדם ובטכנולוגיות פענוח מהירות, במטרה לדייק באבחון. אבחון מדויק מאפשר תכנון תוכניות טיפול מידיות, יעילות ומותאמות אישית.
שירות מהיר ויעיל – הטכנולוגיה והתחרות הגוברת תורמות לשיפור השירות. מכוני דימות רבים משקיעים , כפי שנכתב לעיל, במכשור מתקדם, בטכנולוגיות פענוח מהירות ובמערכות תיאום תורים דיגיטליות המאפשרות זמינות גבוהה. חלק מהמכונים אף פיתחו אפליקציות ייעודיות המאפשרות למטופלים לקבוע תור, לשלם ולקבל את תוצאות הבדיקה ישירות לטלפון הנייד, מה שמייעל עוד יותר את התהליך.
הפחתת חרדה ואי ודאות – תקופת המתנה ארוכה לבדיקה ולקבלת תוצאות עלולה להיות מלווה בחרדה ואי ודאות. מטופלים רבים חוששים מהאפשרות למחלה קשה ודואגים לעתידם. קבלת תור מהיר לבדיקה יכולה להפחית את החרדה ולאפשר למטופל להתחיל בתהליך האבחון והטיפול בהקדם
המכונים הפרטיים מציעים רפואה ממוקדת מטופל, זמינה ומהירה, המשתמשת בטכנולוגיה מתקדמת כדי לשפר את איכות השירות ואת דיוק האבחון.
בנוסף, המכונים הפרטיים מציעים שירותים נוספים כמו ייעוץ רפואי מהיר ונגיש, ותמיכה אישית למטופלים ולבני משפחותיהם, כל זאת במטרה להעניק את הטיפול הטוב ביותר והמהיר ביותר למען בריאותם וחייהם של המטופלים.