מה זה encoder ואיך בוחרים אותו?

megalinks122

מאז שהחיישנים נכנסו לחיינו במהלך העשורים האחרונים, הם חוללו לא מעט שינויים במגוון תחומים תעשייתיים שונים שכן, מדובר בטכנולוגיה אשר ממשיכה להתחדש בקצב מסחרר, גם בימינו.

מבין כל אותם החיישנים, בולט ה-encoder, מקודד אופטי-מגנטי שהשפיעה במידה רבה על התעשייה הכבדה של ימינו, ואף ניתן להגיד כי השפיע לא פחות גם על התעשייה הקלה.

אז מהו בדיוק אנקודר, כיצד הוא מסייע לייעל תהליכים תעשייתיים שונים ומה עוד חשוב לדעת לפני שבוחרים אחד עבור הפרויקט הבא? על כך ועוד נסביר לכם במהלך המאמר הבא שאתם עומדים לקרוא.

אז מה זה encoder? קצת רקע

מדובר למעשה בהתקן אופטי או מגנטי, בו משתמשים בתעשייה עבור מדידת מרחקים ומהירויות ביחס לאזור המדידה. אפשר להגדיר encoder גם בתור מעין מכלול אלקטרו אופטי, לו אפשרויות מדידה מדויקת.

כיום ניתן למצוא סוגים שונים של חיישנים כאלו, בהם משתמשים עבור פתרונות מדידה מתקדמים של כלים מכאניים והנדסיים שונים בתעשייה המודרנית של ימינו.

באילו תחומים משתמשים בהם?

בדומה לפתרונות כדוגמת motor driver, אינקודרים משמשים כיום עבור מגוון רחב של תחומים תעשייתיים שונים.

להלן מספר דוגמאות:

  • בקרת מנועים מתקדמת
  • רובוטיקה
  • עיבוד שבבי – CNC
  • מיון על ידי מכונות מתקדמות
  • ועוד.

איך בוחרים נכון?

אחרי שקיבלנו קצת רקע, הרי שעלינו לדעת כיצד בוחרים נכון. בדיוק כמו שילוב motor driver בתעשייה, בחירה נכונה של אנקודר יכולה לסייע לנו לנהל מערכות אוטומציה ומיכון שונות בצורה יעילה, מבוקרת וחכמה.

הנה כמה פרמטרים שחשוב לקחת בחשבון רגע לפני שבוחרים:

  • סוג האנקודר – בתעשייה קיימים מספר סוגים שונים של encoders, כמו אנקודר אינקרמנטלי המשמש בעיקר עבור מערכות בקרת מנוע, בתעשיות הרובוטיקה וכן גם עבור עיבוד שבבי. בחירת סוג האנקודר והתאמתו ליישומים התעשייתים הספציפיים לשמו אנו זקוקים היא השלב הראשון והחשוב ביותר.
  • רזולוציה – פרמטר חשוב לא פחות הוא הרזולוציה של האנקודר, כלומר – כמות החלוקות והפולסים לסיבוב.
  • יכולת דיוק – יכולת הדיוק מהווה גם היא מרכיב חשוב ואף מרכזי. תמיד נשאף לבחור אנקודר עם יכולת דיוק מרבית, כזו אשר מאפשרת לנו להטמיע אותו בצורה נכונה על מנת שנוכל ליהנות מכל היתרונות שלו.
  • עמידות לטמפרטורה – חשוב מאוד לוודא כי האנקודר הספציפי שנבחר בסופו של דבר עמיד לטמפרטורה בסביבת העבודה שלנו, וזאת על מנת שנוכל להבטיח שימוש ממושך ויעיל באנקודר לאורך זמן.
  • אורך החיים של האנקודר – עוד פרמטר חשוב הוא איכות המיסבים בציר, אשר משפיעה במידה רבה על אורך החיים של האנקודר. על מנת להעריך כמה זמן בפועל ניתן להשתמש באנקודר, רצוי לבדוק בנתוני היצרן את נתוני הכוחות המותרים, לצד נתוני תנאי הסביבה.

ולסיכום – איפה רוכשים?

אנקודרים מהווים כיום חלק בלתי נפרד ממגוון רחב של תעשיות שונות, ועל כן חשוב לדעת כיצד בוחרים נכון, וחשוב עוד יותר לדעת איפה מבצעים את הרכישה.

דוגמא נהדרת לחברה מומלצת זו חברת לוונשטיין טכנולוגיות, אשר ידועה בזכות ייצוג בקרב חברות מובילות בתחומן ושואפת לספק לכל לקוחותיה את המענה הטוב ביותר לצד שירות מקצועי וחסר פשרות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות