רחובות: תרומת כבד מרגשת משורדת שואה הצילה חולה

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

רחובות: תרומת כבד מרגשת משורדת שואה הצילה חולה

במרכז הרפואי קפלן ברחובות התבצעה הנצלת כבד ייחודית, מאישה בת 91 – מרטה דימוב ז"ל שהיא שורדת שואה.
במהלך רגיש ומורכב שנוהל במקצועיות ובאנושיות במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית, הונצל כבד מאישה בת 91 והועבר להשתלה בבית החולים הדסה. מקבלת התרומה, אישה בת 67, עברה השתלה מוצלחת .
המשפחה של התורמת ביקשה להדגיש את דבריה במדויק:
"אמא שלנו, בת 91, שרדה את השואה, צלולה, חדה ואקטיבית עד הרגע האחרון. היא גידלה לבד שני בנים, זכתה לנכדים ולנינים – ובמותה הפתאומי הצליחה גם להציל חיים בתרומת איבריה".
הטיפול בתורמת בבית החולים קפלן היה מקיף, מדויק ואנושי, תהליך הדורש תיאום מלא בין צוותים רפואיים ופארא-רפואיים. על הניהול הרפואי והמקצועי של המהלך הרגיש הייתה אמונה ד"ר מיטל זיקרי דיטש, רופאה נאמנת השתלות בקפלן, אשר אמרה: "ההחלטה להנציל את הכבד התקבלה מתוך אחריות רפואית, מוסרית ואנושית. למרות גילה של התורמת, מדובר באיבר שנמצא במצב מצוין וראוי להשתלה. הטיפול כולו התבצע בשקיפות ובשיתוף פעולה מלא עם המשפחה, אשר התנהלה בכבוד, בעוצמה וברוח של נתינה. תרומת איברים היא אחת המתנות הגדולות שאדם יכול להעניק לזולתו – וחתימה על כרטיס אדי היא הדרך המעשית והחשובה ביותר לכך."
במרכז הרפואי קפלן מדגישים כי מקרים כאלה מחייבים תגובת שרשרת רפואית מדויקת, הכוללת בין היתר את עדכון המשפחה, ניהול רפואי עדין בשעת משבר, והתמודדות עם רגשות עזים – כל זאת תוך שמירה על מקצועיות והוקרת החיים.
אורית פלג בלום אחות מתאמת תרומות איברים במרכז הרפואי קפלן: ״תפקידי הוא לאתר תורמים מתאימים ולהעלות את המודעות לאפשרות של תרומת איברים. אני גם מלווה את הטיפול הרפואי, הסיעודי והלוגיסטיקה הכרוכה בכך ומהווה לחוליה המקשרת בין הרופא/המחלקה למשפחה ובין בית החולים למרכז הלאומי להשתלות. בראיית עולמי החלק המשמעותי ביותר הוא ליווי המשפחה ותמיכה בה במהלך האשפוז ולאחריו. התפקיד מחייב זמינות 24/7/365 ולכן בהעדרי מחליפה אותי שני מעברי, אחות טיפול נמרץ כללי, שסיעה בהובלת ההליך המורכב בניתוח הנצלת האיברים."
ד״ר אשרף אימם, רופא בכיר ביחידת ההשתלות בהדסה:
״צוות ההשתלות בהדסה קיבל את ההודעה על תרומת הכבד מבית החולים קפלן ויצא מייד לבצע בדיקות וביופסיות לכבד. תוצאות הבדיקות הראו כי מדובר בכבד טוב להשתלה ובזכות התרומה המרגשת, חולה שסבלה שנים רבות משחמת הכבד והסיבוכים הנלווים לה, זכתה בחיים חדשים.
השתלת כבד מתרומה של אנשים מבוגרים מקובלת בעולם, כמובן בהתאמה לחולה ולאחר ביצוע כל הבדיקות הרפואיות הנדרשות. אנו שמחים שההשתלה עברה כמצופה ונראה שהכבד נקלט בהצלחה״
ד"ר תמר אשכנזי, מנהלת המרכז הלאומי להשתלות, ציינה:
"הגיל הוא רק מספר. ככל שהאיבר במצב טוב וראוי להשתלה אין סיבה שלא להציל חולים. הקידמה והטכנולוגיות מאפשרות אומדנים מדויקים של האיברים ותפקודם. מתאמות ההשתלה עושות ימים כלילות להעניק מזור לעוד ועוד חולים".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות