עונש קל: עבודות שירות בלבד לבעל מקומון בשפלה שהעסיק והלין שוהה בלתי חוקי

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

עבודות שירות וקנס כספי: עונש קל ומעורר תהיות לבעל עסק ומקומון חדשות מאזור רחובות והשפלה, שהעסיק והלין שוהה בלתי חוקי בתקופת המלחמה 

 

בית משפט השלום ברחובות גזר עונש קל יחסית על בעל מסעדה ומקומון חדשותי מאזור רחובות, שהורשע בהעסקה והלנה של פלשתיני שנתפס ללא היתר שהייה או עבודה – עבירה שבוצעה במהלך תקופת הלחימה בעזה.

השופטת קרן וקסלר
השופטת קרן וקסלר

למרות שהחוק שנכנס לתוקפו לאחרונה מחייב עונשי מינימום משמעותיים, לרבות קנסות, מאסר בפועל ואזהרה כי כל חריגה מהתנאים תוביל למאסר ממשי – בחרה קרן וקסלר,  שופטת בית משפט השלום ברחובות, לגזור עליו שישה חודשי עבודות שירות בלבד, לצד קנס של 10,000 ש"ח, מאסר מותנה ואזהרה להבא.

הנאשם, כך עולה מהדיון, ניצל את זכות המילה האחרונה, טען כי הכיר את העובד מהעבר וסמך עליו, הביע צער וביקש את רחמי בית המשפט נוכח מצבו הכלכלי הקשה. לדבריו, הוא עומד בפני סגירת העסק, שוקע בהפסדים ומתקשה לפרנס את משפחתו.

מעצר, אילוסטרציה, צילום דוברות המשטרה
מעצר, אילוסטרציה, צילום דוברות המשטרה

עו"ד מיקה בהט ברק, מטעם המדינה, הדגישה כי מדובר בעבירה חמורה במיוחד בתקופת חירום ביטחונית, שבה שהייה בלתי חוקית עלולה להוות סכנה מיידית לציבור, והפנתה להחמרה בעונשים שנקבעה לאחרונה בחוק. עם זאת, ביהמ"ש התחשב בהודאתו, העדר עבר פלילי משמעותי ובטיעוני ההגנה – והסתפק בעונש קל יחסית.

האם בית המשפט בחר ברחמים על פני הרתעה? ההחלטה מעוררת דיון ציבורי על מדיניות הענישה בעבירות מסוג זה, במיוחד בתקופות רגישות ביטחונית.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות

מדיניות פרטיות

נהל העדפות עוגיות

עוגיות חיוניות

עוגיות אלה חיוניות לתפקוד התקין של האתר ואינן ניתנות לביטול.

עוגיות פונקציונליות

עוגיות אלה מאפשרות למערכת לזכור בחירות שעשיתם ומספקות תכונות משופרות.

עוגיות אנליטיות

עוגיות אלה עוזרות לנו להבין כיצד המבקרים משתמשים באתר באופן אנונימי.

עוגיות שיווקיות

עוגיות אלה משמשות להצגת פרסומות רלוונטיות יותר עבורכם.