תביעה חינוכית?! אם לתלמיד כיתב ב' מהעיר הגישה תביעה אל בית משפט השלום ברחובות כנגד העירייה/ אגף החינוך וכנגד הנהלת בית הספר על שפעלו לכאורה בניגוד לחוזר מנכ"ל משרד החינוך.
אל בית משפט השלום ברחובות לתביעות קטנות הוגש כתב אישום נגד עיריית רחובות/אגף החינוך וכן כנגד הנהלת בית הספר בו לומד התלמיד. מתוך כתב התביעה עולה מדבריה של האם "בני תלמיד כיתה ב' בבית הספר ברחובות. לפני מספר חודשים הושעה בני בשל מעשה קונדס ללא כל הסבר ובניגוד לנהליי חוזר מנכ"ל" נכתב בתביעה. בהמשך התביעה "הבעתי בפני מורתו התנגדות לשיטת 'הענשה' זו ולאחר שהתעלמו מדרישותיי להשאירו בתוך כותלי ביה"ס ניגשתי לאגף החינוך בעיריית רחובות בדרישה להעבירו בי"ס בידיעה כי ענישה מסוג זה מהווה תגמול בעבור התנהגות לא ראויה וכי מהלך זה רק יגרום לבני לחזור על מעשיו מאחר ואינו מעונ"ן ללכת לבית הספר".
מנהלת מחלקת החינוך שרה והב הרגיעה.
" לאחר שיחת הרגעה עם מנהלת מחלקת החינוך בעירייה הגברת שרה והב, חזר דני (שם בדוי) אל בית הספר אך כעבור מספר שבועות חששותיי התממשו ושוב קיבלתי שיחת טלפון לא להביאו אל בית הספר מאחר והוא מושעה. יום לאחר ששב לספסל הלימודים קיבלתי שיחה נוספת בטענה כי דני חזר על אותה פעולה עליה הושעה בעבר".
האם המשיכה לכתוב את שעבר בנה דני בהמשך לימודיו ואת העובדה שפנתה לגורמים נוספים שיסייעו לה באנשי מקצוע אך לטענתה כלום לא צלח. הסאגה כאמור הסתיימה עם התביעה הנ"ל הנאמדת על סכום 30.000 אלף שקלים.
לסיכום טענה האם בתביעתה כי התנהלות בית הספר לא היתה תקינה "בכל שלושת ההשעיות לא נמסר
לדני מכתב השעייה להעביר אלי ומחבד שיחת טלפון המודיעה לי על השעייתו אין לי כל תיעוד בכתב על כך".
בחוזר מנכ"ל משרד החינוך נכתב "יש ליידע טלפונית את הורי התלמיד לפחות יום אחד לפני מועד ההשעייה ובמקביל למסור את מכתב ההשעייה עם התלמיד…יש לוודא עם ההורים שקיבלו את מכתב".