תושבי שכונת קרית משה " אירוע השלכת הרימון החזיר את השכונה למצב של חוסר ביטחון ופחד".

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

האירוע האחרון החזיר את הפחד לשכונת קרית משה ולמצב של חוסר ביטחון מוחלט, לאחר שבסביבות השעה 04:00 לפנות בוקר, בשישי האחרון, הושלך רימון על נקודת השיטור העירוני.

נקודת השיטור העירוני נחנכה רק לפני כשנה וחצי, בחודש מרץ 2017 ומאז התרחשו מספר אירועים חמורים של השחתת ניידות, איומים, הצתת ניידת וניסיון הצתת הנקודה עצמה. בשישי לפנות בוקר היה זה האירוע האחרון שנרשם בהסטוריה של השכונה. כוחות משטרה גדולים שהגיעו אל נקודת השיטור הבחינו בשרידי רימון הלם שגרם לנזק קל. מפקד תחנת רחובות, סגן ניצב שרון מנור הגיע אל המקום יחד עם קציני התחנה והורו על חקירת משטרה לתפיסת החשוד. במקביל מפקדי המשטרה בדרגים הגבוהים עודכנו על האירוע החריג וכלבן משטרתי הוקפץ לסרוק אם אין עוד אמצעי לחימה באזור.

האירוע בחודש יולי כזכור הגיע אל הנקודה נער בן 15 שהצית לפנות בוקר ניידת של השיטור על רקע העובדה כי אביו נעצר בחשד שפרץ לבית. הנער נעצר תוך זמן קצר בביתו ומאז הוגש נגדו כתב אישום. במשטרה הוציאו הודעה לתקשורת על הפעולה המהירה  " לפנות בוקר הוצתה ונשרפה ניידת שיטור עירוני בנקודת המשטרה בשכונת קריית משה ברחובות. פעילות חקירתית של משטרת ישראל הביאה לאיתורו של החשוד במעשה ולמעצרו, קטין בן 15 מרחובות".

 

בתחילת השנה נעצר צעיר שהשחית ניידות של השיטור, תלש מראות של ניידות וחיבל בקטנוע משטרתי. כנגד הצעיר הוגש כתב אישום והוא נשלח לבדיקה פסיכיאטרית.

בעקבות החמרת האירועים הפליליים שוחחנו עם תושבי השכונה שנשמעו מפוחדים. אחד מהם אמר לרחובות ניוז " זה לא משנה אם החשודים נתפסו, העובדה שרימון הלם ואמצעי לחימה נוספים מסתובבים חופשי בשכונה זה מצב מלחיץ. רק לחשוב על שהילדים שלנו עוברים ברחוב ליד אותם חשודים שנושאים על גופם אמצעי לחימה…אבדה בשכונה תחושת הבטחון שעוד איכשהו הוחזרה, המשטרה צריכה לעבוד קשה מאוד כדי להשיב לנו ולילדנו את הבטחון שאבד. כולנו מלאיי תקווה שמפקדי תחנת המשטרה יעשו סדר וסוף לפשע שעלול להשחיר את השכונה בסטיגמה שלילית עליה אנחנו נלחמים שנים רבות".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות