מכבי רחובות: לא כל יום פורים

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

אחרי מותחן מכבי רחובות נכנעה לקרית אתא 91:88 .רחובות יכולה להצטער על ההפסד לאחר שכבר הוליכה בפתיחת המשחק ביתרון של 12 נקודות. אבירם זליקוביץ בלט עם 22 נק' ו-6 אס'.

מכבי רחובות שהתארחה הערב(שלישי) אצל קרית אתא ללא הזר הפצוע מרכוס רלפורד ידעה שאם ברצונה להשתלב בין 8 הקבוצות הראשונות בתום העונה הסדירה -ניצחון בחוץ יכול לעשות את כל ההבדל בין פלייאוף עליון לבין מאבקים כנגד הירידה.            רחובות פתחה נהדר את התמודדות ובעיקר היה זה דניאל איידן שהוביל את חבריו בריצה 0:5 בדקה הראשונה של המשחק ,המומנטום נמשך כאשר יובל נעימי קובר שלשלה ורחובות מוליכה בפער של 8 10:2.רחובות לחצה על הגז ונעימי עם 2 נק' נוספות מגדיל את הפער ל-12 וקובע 14:2. חניכיו של מיקי גורקה לא יכלו לחלום על פתיחה כזאת מוצלחת שחלפו חמש דקות מרבע הראשון. המארחים ניסו בעיקר להוריד את הפער עד לתום הרבע הראשון וצימקו ל-16:7 ,אבל רחובות לא נכנסה ללחץ ושתי דקות לסיום הרבע היא שוב הוליכה בדו ספרתי 21:10 . החבורה המקומית תחת הדרכתו של שרון אברהמי לא הניפה דגל לבן ועד לתום הרבע היא דאגה למחוק את ההפרש עד לכדי -3 נק' בלבד 24:21.
שנדמה היה כי קרית אתא תמשיך בתנופה גם ברבע השני סלים של אליאב אוחנון וברנדון באומן החזירו קצת אוויר לרחובות שפתחה פער של 6 נק' 27:21. בדומה לרבע הראשון המארחת לא נכנעה וניצלה את העובדה שרחובות לא קלעה סל במשך 3 דק' כדי לקבוע מהפך 27:28. ומכאן התפתח משחק שקול שנדנדת הסלים עוברת מצד לצד בכל התקפה ,שהפעם ידה של קרית אתא על העליונה עם הירידה למחצית 44:46.

רחובות לא הסתדרה עם אמנואל אומגבו שלשה שלו מחוץ לקשת ברבע השלישי העניק למקומיים יתרון -3 נק' 47:50. רחובות הצליחה להשוות את התוצאה 6:43 לסיום הרבע אחרי שלשה של אופיר הובר שקבע שוויון 52:52. הפעם היה זה תורו של דניאל דנינו המצטיין בשירות המארחים שקלע ג'אמפ לשלוש כדי להוליך 56::59. דודו שמריז ונעימי דאגו להשאיר את רחובות בתמונת המשחק ולא אפשרו לחניכיו של אברהמי לפתוח יתרון משמעותי מעבר ל-3-5 נקודות. שלשה של באומן 13 שניות לתום הרבע השלישי קבע שוויון 69:69 ושלח את שתי הקבוצות לרבע המכריע.

דווקא קרית אתא פתחה את הרבע הרביעי בריצה 0:4 ועלתה ליתרון 69:73. שלשלה של זליקוביץ 5:56 הלסיום קבעה מהפך 76:75. אבל עשר שנ' אח"כ קלארק רוזנברג הגיב משלשה מנגד 76:78. . שלשה של נעימי 1:38 לסיום קבעה שוויון 86:86.אך קרית אתא עם קליעות עונשין מדויקות ידעה לברוח ל-4 86:90 ולהבטיח את הניצחון בשניות הסיום 88:91. שהרחיק את רחובות מחלום הפלייאוף העליון.

קלעו לרחובות: זליקוביץ 22 נק' ו-6 אס' , נעימי 19 נק'  ן-5 אס', באומן 12 נק', איידן והובר 11 כ"א, שמריז 8 נק', אוחנון 3 נק', פז 2 נק'

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות

מדיניות פרטיות

נהל העדפות עוגיות

עוגיות חיוניות

עוגיות אלה חיוניות לתפקוד התקין של האתר ואינן ניתנות לביטול.

עוגיות פונקציונליות

עוגיות אלה מאפשרות למערכת לזכור בחירות שעשיתם ומספקות תכונות משופרות.

עוגיות אנליטיות

עוגיות אלה עוזרות לנו להבין כיצד המבקרים משתמשים באתר באופן אנונימי.

עוגיות שיווקיות

עוגיות אלה משמשות להצגת פרסומות רלוונטיות יותר עבורכם.