יו"ר האופוזיציה מתן דיל הגיש הצעה לסדר בנוגע לסטטוס מיגון גני הילדים והמעונות העירוניים ברחבי העיר.
במכתב ששלח היום (רביעי) יו"ר האופוזיציה בעיריית רחובות,מתן דיל. לראש העיר רחמים מלול .
"קיבלתי את תשובתך בנוגע לסטטוס מיגון גני הילדים והמעונות העירוניים ברחבי העיר.
מהכתוב עולה שמעל ל50 גני ילדים ועשרה מעונות יום עירוניים אשר נותנים מענה יומיומי לכ2000 ילדים ובכלל זה ילדי חינוך מיוחד אינם ממוגנים.
עוד עולה מתשובתך שלעירית רחובות אין אפילו 'תוכנית מגירה' לפתור מצב זה ואתה מטיל את האחריות על משרד החינוך.
עם כל הכבוד הראוי, סלח לי אך אינני מבין כיצד אתה ישן בלילה בשיוויון נפש כאשר זה המצב! אבקש לדעת על פעולה אחת שקדמת להשלמת פערי המיגון בעיר בשנים האחרונות. אני מבין שייתכן כי האחריות התקציבית מוטלת בנושא זה על משרד החינוך אולם האחריות הציבורית נופלת בהחלט גם על כתפיך וחברי מועצת העיר.
לא זו אף זו, ציינת במכתבך כי בקדנציה הקודמת היה זה חבר המועצה אמיר ירון אשר הוביל את העניין ללא הצלחה. דווקא בנושא כה חשוב, בטחון ילדינו, בחרת להטיל את האחריות לטיפול ולפתרון הבעיה על חבר מועצה? ולא אתה זה שהובלת את הפתרון?
קח דוגמא מראש עיריית ראשון לציון [כתבה בנושא מצ"ב] שגילה מנהיגות ומתוך אחריות לחיי התושבים הזמין מיגוניות לכלל גני הילדים ולא הטיל את האחריות על קודמו בתפקיד, ובוודאי שלא על חבר מועצה, עם כל הכבוד לעבודתם החשובה של החברים.
ברור לכל שמיגון דורש תקציב אבל עוד לפני התקציב נדרש תיכנון והוצאת היתרי בניה. זהו תהליך ארוך שלוקח עד שנה. מדוע עירית רחובות לא פותחת בהליך תכנון מיידי והוצאת היתרי בניה כדי שנוכל להיות ערוכים כדבעי לרגע בו יאושר התקציב?
מפתיע שבמקרים אחרים, פחות חשובים אתה דווקא נוהג כך, רק לצורך הדוגמא, ביום ב2.1.19 בישיבת מועצת העיר, הבאת לאישור 3 מעונות יום. ולשאלתי (מופיעה בפרוטוקול עמוד 45) האם יש תקצוב לכך נאמר לי ע"י מנכ"ל העיריה וסרה"ע שראשית אנחנו מכינים את התוכניות כדי לא לבזבז זמן יקר ובמקביל פועלים לקבלת האישור המיוחל. מדוע אם כן, במקרה דנן, במצב דברים של שמירה על חיי אדם כאשר המערכה הבאה לצערנו ממש מעבר לפינה, לא לנהוג כך ?
אני קורא לך לפעול להכנת תוכנית למיגון כלל גני הילדים ובמקביל לפעול לקבלת האישור התקציבי ממשרד החינוך ו/או לנתב את התקציבים העירוניים למקום הנכון ולנהל את סדרי העדיפויות בצורה טובה יותר.
חשוב לי לציין בפניך כי בנושא זה ישנה קריאה של תושבים באמצעות עצומה ומאות מתושבי העיר רחובות קוראים לך לנקוט פעולה אקטיבית ולמגן את גני הילדים כדבעי לבל יקרה פה אסון והמערכה הבאה לצערנו, כפי שציינתי, קרובה מתמיד.
*
כמו כן, אני סבור שעד שיושלם הליך המיגון של גני הילדים ובתי הספר חובתך ליידע את ההורים בזמן הליך הרישום לגני הילדים איזה גן ממוגן ואיזה לא. ישנם הורים רבים ששיקול זה חשוב להם יותר מאשר מיקום הגן וזהות הגננת. הרשימה חייבת להיות מפורסמת מידית באתר העיריה כמידע להורים לטובת ההיערכות לשנת הלימודים הקרובה.
*
התייעצות עם פיקוד העורף על קיום הלימודים אינה תחליף למיגון שהרי המצב הביטחוני תופס אותנו פעמים רבות לא מוכנים ולא לכל לאחד יש מרתף מתחת לקניון. הדוגמא האישית שהציבור מצפה שבימים כאלו לא תשב עם הפקידות הבכירה במרתף הממוגן עד אשר תוודא שכל ילדי העיר מוגנים ובטוחים.
שהרי, אם פיקוד העורף מנהל את העיר בעת חירום מה הצורך בישיבות מצולמות ומדובררות שלך ב'בור'.
*
נקודה נוספת הדורשת מענה מיידי. אין ספק שילדים חוו כאן אירוע לא שגרתי וחלקם אף נתונים במצוקה. האם לאגף החינוך יש תוכנית פדגוגית להתמודד עם המצב? האם הגננות תודרכו לכך? האם נעשו עם הילדים פעולות שיקלו עליהם במתח והקשיים שעברו? נשמח לדעת כיצד אגף החינוך פועל בעניין".
לאור הדברים שהעלתי, הצעתי לסדר:
- מועצת העיר מחליטה לצאת לתכנון מיידי למיגון כלל גני הילדים ומעונות היום העירוניים ברחובות.
במקביל ראש העיריה יפנה לגורמים הארציים בבקשה לסבסוד ההוצאה כאמור ואם חלילה לא יצליח בכך, העניין יובא למועצה ויבוצע במשאבים עירוניים תוך שינוי סדרי העדיפויות.
- ליידע את ההורים מהם הגנים הלא ממוגנים ולאפשר להם בחירה.
- להכין תוכנית חינוכית להקל על הילדים בסבבי המתיחות הבאים.
מעיריית רחובות נמסר בתגובה: "ההצעה לסדר תידון כמקובל"