פתיחת בית ספר לפוליטיקה: חכ"ל הרחובותית עידית סילמן ממובילות המיזם

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

בית הספר לפוליטיקה: בין מובילות המיזם היא חברת הכנסת לשעבר עידית סילמן.

 

בחודש יוני, 2020 בית ספר לפוליטיקה יכשיר אוכלוסיות לחיים הפוליטיים התכנית הראשונה תכשיר נשים מכל קצוות הקשת הפוליטית לחיים הפוליטיים.

בית הספר לפוליטיקה הוא יוזמה ייחודית וחדשה של הארגונים ״אני אשה أنا امرأة״, "רצות ומשפיעות" ובהשתתפות ארגונים רבים ומובילים. בית הספר לפוליטיקה יכלול מגוון קורסים והכשרות לקהלים מגוונים, במטרה להצמיח את מנהיגות העתיד בזירה הציבורית והפוליטית.

״תכנית 51״ היא תכנית ההכשרה הראשונה של בית הספר לפוליטיקה והיא מיועדת לנשים פעילות ציבור ואקטיביסטיות מכל הקשת הפוליטית. התכנית שואפת לשנות את פני הפוליטיקה בישראל ואת הדמוגרפיה שלה – ולהביא יותר נשים לקדמת הבמה הציבורית והפוליטית.

היזמיות הן חברת הכנסת לשעבר עידית סילמן (ימינה), ענת ניר (מרצ), חן אריאלי (סגנית ראש העיר תל אביב), לילך חייבי מנחם (ליכוד) זינב אבו סויד (חברת מועצת כעביה) ואור סרי (ממקימות החוג הפמיניסטי במפלגת העבודה).

מפלגות רבות מכל הקשת הפוליטית הצטרפו כשותפות לבית הספר לפוליטיקה ול״תכנית 51״. בכירי ובכירות הפוליטיקה, חברי וחברות הכנסת ומנכ"לי המפלגות נרתמו לטובת תהליך מנטורינג מלווה למשתתפות.

בשנים האחרונות נוכחותן של נשים גדלה בזירות השונות אך עם זאת, בפוליטיקה, הזירה שמאפשרת שינוי של המציאות, נוכחותן והשתתפותן של נשים עדיין לא משקפת את שיעורן באוכלוסייה. תופעה זו חוצה את כלל המפלגות ואת כלל הקהילות בישראל, ויש לה השלכות על סדר היום הציבורי ועל החברה כולה.

״תכנית 51״ רוצה לאתגר את התופעה ולסייע לנשים ממגוון החברות והקהילות בישראל להשתלב בפוליטיקה. הגיוון האנושי בתפיסות ובהשקפות, בדת, בלאום ובמוצא הוא רכיב מרכזי בתכנית. אחת המטרות היא ליצור רשת מגוונת של פעילות פוליטיות מימין, שמאל ומרכז, ערביות ויהודיות, חילוניות, חרדיות, דתיות ומסורתיות, רפורמיות ואורתודוקסיות, שיפעלו יחד כדי לקדם נושאים חוצי-מפלגות.

המפגשים בתכנית, 12 במספר שרובם יתקיימו בכנסת, יעסקו בעולם הפוליטי והציבורי בישראל, בשיתופי פעולה ובקידום טוב משותף.

התכנית היא מיזם משותף של ״רצות ומשפיעות״ – פורום נשים בין-מפלגתי הפועל להגדיל את ההשתתפות של נשים בפוליטיקה, לרשת בין פעילות מכלל הקשת הפוליטית, ולקדם שיח בונה שרואה את המשותף על אף המחלוקות; ושל ״אני אשה أنا امرأة״ – תנועת נשים הפועלת לחיבורים בשדה הפמיניסטי בין ארגונים, פעילות והתארגנויות לקידום שוויון מגדרי ומטרות משותפות בשדה. התכנית בליווי ״מכון שחרית״, מכון חשיבה ועשייה לפוליטיקה של טוב משותף, ו״עמותת כ"ן״ עמותה א-מפלגתית הפועלת מזה 20 שנה לקידום מנהיגות נשית והגדלת ייצוג נשים במרחב הציבורי והפוליטי באמצעות העלאת מודעות, חקיקה והכשרת נשים.

לדברי יוזמות התכנית: "החזון שלנו הוא ליצור שדרת מנהיגות נשית רחבה המחויבת לתפיסות פמיניסטיות ולפוליטיקה של טוב משותף. בשלוש מערכות הבחירות האחרונות, שהיו משסות ומקטבות, שוב ראינו כמעט אך ורק גברים מובילים את המפלגות והמועצות המקומיות. גם בממשלה הנוכחית, כמו בכל אלו שלפניה, נשים נדחקו לתפקידים שוליים יחסית. בכנסת כרגיל יש רוב גברי מובהק, ואפילו בראשות הוועדה לקידום מעמד האישה רוצים לשים גבר. המצב הזה לא רק אבסורדי, הוא גם מסוכן״.

״היעדר נשים במוקדי קבלת ההחלטות, חצי מהציבור שקולו לא נשמע – זו סכנה מהותית לדמוקרטיה. את זה באנו לשנות. אנחנו מאמינות שככל שתגדל ההשתתפות של נשים ממגוון רקעים בפוליטיקה – מימין ומשמאל, ערביות ויהודיות, חילוניות, דתיות וחרדיות – כך יגדלו שיתופי פעולה חוצי-מפלגות שיקדמו שוויון מגדרי, וישפיעו לטובה על החברה בישראל. בנוסף, ישנה בדידות שנשים חוות כשהן רצות לתפקיד פוליטי, ואחת מהמטרות שלנו היא לייצר קבוצת כוח חוצת שיוך פוליטי לפעולה משותפת ולפוליטיקה של טוב משותף. אנחנו רואות בשוני בינינו מקור לעוצמה וחוסן חברתי״.

ל״תכנית 51”, המחזור הראשון בבית הספר לפוליטיקה, הן מחפשות נשים עם ניסיון פוליטי כלשהו, נשים שיש ציבור מסוים שמכיר אותן, שמוכנות לקדם מנהיגות ביחד ומחויבות לתהליך ולצורך לייצר קבוצה שתומכת זו בזו.
השתתפות בתכנית תעלה למשתתפות סכום סמלי של 500 ש"ח אבל הסינון יהיה קפדני מתוך מטרה לאתר את הרציניות ביותר ובעלות הפוטנציאל המשמעותי ביותר.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות