חברי סיעת רחובותי בראשות עו"ד מתן דיל הגישו התנגדות לועדה הארצית לתכנון ובניה. דיל "אני בעד פיתוח ובנייה אך לא על חשבון התושבים והעתיד שלנו בעירייה מגיבים " כל התשובות והמידע הרלוונטי לטענות שהועלו, כבר מפורטים במסמכי התוכנית".

חברי סיעת רחובות הגישו התנגדות לועדה הארצית לתכנון ובניה לתוכנית בניה במזרח העיר, שכונת אושיות ושכונת קרית משה.
בהתנגדות "תמל 3003 אינה עומדת לבדה, היא מצטרפת לשורה של תוכניות בנייה נוספות המקודמות כיום על ידי ראש העירייה ומינהל ההנדסה. הידועה שבהן היא התוכנית (תמל 1086) לפינוי־בינוי בשכונת קריית משה, כ־9,000 דירות חדשות נוספות על 2,000 הדירות הוותיקות הקיימות כיום בשכונה. תכנית פינוי בינוי אושיות, תוספת של כ-3,000 יחידות דיור. תכנית להתחדשות לב העיר רחובות, המבוססת בין היתר על הוראות תמ"א 38 (רח/2000/טז/1), ובה פוטנציאל להוספת כ־5,500 דירות באזור לב העיר; ועוד כ־2,500 דירות לאורך רחוב הרצל (הרחוב הראשי). רחובות צפויה לגדול ב – 80%!!
בהקשר זה חשוב לציין: 1. לעיר רחובות אין תכנית מתאר כוללנית מאושרת, ואפילו לא מופקדת. 2. תכניות ותמ"ל מחויבות למימוש מהיר וללא התניות למימוש ולשלביות".

עו"ד מתן דיל, חבר מועצת העיר: "זאת לא הדרך לחיזוקה של העיר. בדיוק ההפך. אני בעד פיתוח ובנייה אך לא על חשבון התושבים והעתיד שלנו. תכנית שמוסיפה 6,600 יחידות דיור ועוד 300 יחידות דיור מוגן ללא שמירה על איזון והכנסות משטחי מסחר ותעשייה אינה תכנית טובה. תושב ברמה הכלכלית מייצר גרעון שהדרך היחידה לאזן אותו היא הכנסות מתעסוקה. עיר שלא מבינה זאת נמצאת בגרעון שוטף שרק ילך ויגדל. בקדנציה הקודמת התרעתי על כך ובהמשך לזאת, שכרנו את חברת גיאוקרטוגרפיה שכתבה עבורנו תכנית סדורה למקסום ההכנסות מארנונה מניבה".
"לצערי, למרות הכתובת על הקיר, עירית רחובות פועלת בדיוק בכיוון ההפוך. את 2018 סיימנו בגרעון של 12.5 מיליון, דרך אגב בפעם הראשונה מזה עשור, את 2019 סיימנו בגרעון גדול יותר ואת 2020 נסיים בגרעון שיא. הכל בגלל ההצפה של מגורים לעומת שטחי התעסוקה. כבר היום הפגיעה בשירות לתושב ניכרת בכל פינה ובכל תחום. חייבים לעצור את ההידרדרות ולדאוג לעתיד.
טיעונים נוספים שהעלתי; התכנית תפגע קשות בתכנית פינוי בינוי קרית משה – מי יבחר בהתחדשות עירונית כשמוצעות לו דירות בפרבר חדש של העיר. העיריה לא התנהלה בשקיפות מול התושבים, בחרו להציג רק חלק מהנתונים – רק לצורך הדוגמא, הציגו לציבור תוכנית של 1300 דונם ואילו לוועדה הגישו תכנית של 2300 דונם (1000 דונם יותר ללא דיון). אין בתכנית דרישה להיטל השבחה לטובת הפיתוח – מדובר על סכום של יותר ממיליארד שקלים. גם את הסכום הזה רוצים להטיל על הציבור במקום היזמים? אין פתרונות תחבורתיים – אין דרישה למחלף בכביש 40 שיפתור את צוואר הבקבוק ביציאה מהעיר שרק ילך ויחמיר, כמו כן העיריה לא דרשה כתנאי לאישור התכנית חיבור לכביש 423. מדוע? פספוס אדיר. ועוד ועוד. חייבים לעשות חשיבה מחדש. אסור לאשר את התכנית במתכונתה הנוכחית".

מהעירייה נמסר "בהתאם לחוק, ההתנגדויות תישמענה במסגרת הותמ"ל. חשוב לציין כי כל התשובות והמידע הרלוונטי לטענות שהועלו, כבר מפורטים במסמכי התוכנית".