פרסום ראשון: בעיר רחובות נמשכת מגמת העליה בהדבקה ובגרף העיר מתקרבת לאמצע הקו האדום. בבית ספר נועם בנות מנסים להרגיע " ערנות לסימני מצוקה- לאור המצב והלחץ הציבורי בנושא נגיף הקורונה, עשויות להופיע אצל ילדיכם".
במהלך היום עודכנה תמונת המצב המדאיגה של העיר רחובות שנמצאת כידוע מזה שבוע ימים בקו האדום. מעדכון הגרף העדכני ביותר של פיקוד העורף עולה כי ביממה האחרונה נוספו שמונה חולי קורונה נוספים. הקו הסימון בגרף המצביע על הקו האדום ממשיך לטפס לעבר אמצע הקו (כפי שמופיע בטבלה).

את התקופה והעדכונים לכלל הגורמים מובילים מנהלת אגף החינוך אפרת צוקרמן וממלא מקום ראש העיר זהר בלום שעובדים לילות כימים, מדירים שינה ודואגים למזער ככל שניתן את שיבושי מערכת החינוך וכן הם עושים זאת בהצלחה רבה.

במקביל, הורי תלמידות בית הספר נועם בנות שגם עליהן לא פסח הנגיף, קיבלו היום מכתב הכוונה וטיפים מהפסיכולוגית הבית ספרית על אופי התנהלותם בתקופה, לאור גילוי הנגיף בקרב אחת התלמידות. פסיכולוגית בית הספר, מיה קסנטיני עדכנה את ההורים במצב והוסיפה טיפים שיסייעו להורים למזער את הנזקים שעלולים להיווצר לילדיהם במהלך תקופת הקורונה.

קסנטיני " הורים יקרים, לא קלים הימים האלו והשינויים התכופים מקשים מאוד על התפקוד. כולכם עושים עבודה
מאומצת להתארגנות נוכח המצב, וברגע שמגיעה הודעה חדשה, היא הופכת את השגרה שבניתם ללא רלבנטית, מצב מתסכל ושוחק. בימים האחרונים הגיע גם "אלינו הביתה" האיום הבריאותי שהיה כל הזמן ברקע, כאשר חלק מבית הספר "נעם בנות" נכנס לבידוד עקב
הידבקות תלמידה בקורונה, אירוע אשר באופן טבעי הגביר את רמות החרדה והחשש. בנוסף, הצורך בכניסה לבידוד ביחד עם הסגר, מהווה עוד טלטלה בשגרת החיים הלא צפויה שאנו חווים בתקופה האחרונה.
מטרת מכתב זה, לסייע בהמשגה על מנת להבין טוב יותר את החוויה הפסיכולוגית שמאפיינת את כולנו בתקופה זו ולהבין מה מומלץ לעשות )מתוך אלון אדלמן, 2020.)
עברנו ממצב חירום ארצי, לשגרת חירום שכללה התארגנות מחדש וחזרה הדרגתית לשגרה כאשר בימים האחרונים חלק גדול מאיתנו מתמודד עם כניסה נוספת לבידוד יחד עם הסגר שמתקיים לאור עלייה ברמת התחלואה. הכניסה המחודשת למצב החירום הנוכחי עלולה למצוא אתכם עם כוחות מוחלשים, לאחר החודשים האחרונים, שכללו דאגות בריאותיות, כלכליות,
ובמצבים של בידודים נוספים, געגועים לבני משפחה, לחברים ולפעילויות הפנאי. תקופה זו הייתה ועודנה בעלת מאפיינים משבריים שצריך להבינם: תיתכן ירידה במצב הרוח עקב ההנחיות לריחוק חברתי ואי יכולת להנות כמו בעבר מפעילויות פנאי כגון קניות, מסעדות, טיולים וכו'. כאשר ההרגלים נשברים, נפגמת יכולתו של האדם לחוש
ביטחון, סיפוק והנאה מחייו. אל תיטעו. לא רק אתם, כמעט כולם הרגישו ירידה במצב הרוח ברמה כזו או אחרת. גם מי שהיה פעיל וחיוני לחלוטין. כמעט כולם חווים עייפות, דלדול כוחות, קשב וריכוז נמוכים, והיבטים נוספים שקשורים לצורך הנפשי להתמודד עם רגשות הדכדוך הפנימי. בנוסף, תיתכן חרדה מהידבקות ולכן הימנעות מיציאה מרובה מהבית. עוד על כן, חוסר
הוודאות במצב הנוכחי מקשה על יצירת מסרים ברורים וחד משמעיים שמרגעים".

אז מה עושים עם כל זה?
"הורים כמנהיגים במצבים של חוסר ודאות ולחץ, לכם ההורים יש תפקיד מרכזי בהסבר וארגון המציאות עבור הילדים. שיחה פתוחה, המכילה את החששות מצד אחד, ומצד שני מעבירה מסר של הרגעה וביטחון תסייע לילדים בגיוס כוחות ההתמודדות שלהם".