חלום הסקייטפארק התרחק: חברי הקהילה: "אחד מחברי הקבוצה זכה במקום הראשון מישהו בעירייה יודע על זה בכלל? אנשים ממש מיואשים אך נמשיך לדרוש ולהאבק". בעירייה מגיבים: "כרגע יש פארקים בתעדוף גבוה יותר".

תושב העיר דני לוריה אביו של עמית בן ה- 10, נמנה בקבוצת אקסטרים רחובותית שהוקמה למטרה אחת- לגרום לעירייה להקים סקייטפארק כפי שיש בערים השכנות. בשבוע שעבר, בעת ישיבת מועצת העיר על תקציב 2021. במסגרת מאבקם הגיעו חברי הקבוצה אל ישיבות מועצה, פנו מספר פעמים לראש העיר רחמים מלול, נפגשו עם סגן ראש העיר יניב מרקוביץ ועם מחזיק תיק הספורט רועי שרעבי. כולם גילו נכונות לעזור אך בפועל, מאבק של 15 שנה עדיין לא צלח ולהיפך, בישיבת המועצה בשבוע שעבר נפלו פניהם של חברי הקבוצה ששמעו אל ראש העיר מגיב "אין תקציב".

"אחרי ששמעתי מראש העיר שאין תקציב זה מאוד מאכזב" אמר לוריה "הייתי השבוע במודיעין ובאשדוד, במודיעין יש פארק אופניים מקצועי לכל סוגי האופניים, הקימו שם סקייטפארקים אפילו יותר גדול ממה שיש בראשון לציון, מושקע, רק תבין איך הערים משקיעות בתחום הזה לרווחת התושבים".

"באשדוד למשל ראיתי גם סקייטפארק מושקע שצופה לים, הפארק מיועד גם לרולר בליידס ולכל סוגי האקסטרים. מה שהכי מענין הוא שהמקומות האלה סוחפים אליהם מאות צעירים, מגיעים בני נוער בהמונים, מדובר על ספורט אלטרנטיבי שמספק מענה לאלפים בארץ. עכשיו בתקופת הקורונה שאין לימודים זה ממש יכל לתרום, זה משחרר לילדים שלנו את הלחץ בראש, הם מוציאים אנרגיות וזה עושה להם רק טוב".
אופיר קרני ממובילי המאבק להקמת הסקייטפארק בסרטון הסברה מחוץ לישיבת מועצת העיר רחובות בחודש יולי 2020. צילום: רחובות ניוז
התחום הוכר השנה באולימפיאדה.
"מהשנה סקייטבורד הוא תחום אולימפי, תושב העיר שלנו בן סלמה זכה במקום הראשון בארץ. מה שאני מנסה לומר הוא שהמקום הזה ממש נחוץ לילדים שלנו. כך לדוגמא ילד בן 16 שמסתובב ברחוב ומחפש את עצמו, היום זה נפצים של פורים, אח"כ זה התכנסויות בגנים ציבוריים".
לוריה "ביצענו עשרות פניות לראש העיר רחמים מלול ולסגנו יניב מרקוביץ, מרקוביץ שלח אותנו לסיור באחת השכונות כדי שנבדוק אם האזור מתאים, רק שבוע שעבר בישיבת המועצה לאישור התקציב שמענו כדרך אגב שאין לזה בכלל תקציב. העירייה לא מתיחסת אלינו, כבר 15 שנה שאנחנו פונים ומתחננים ולבסוף התשובה שלהם שאין תקציב. להקים פארק כזה הוא לא משהו בשמים, אני חושב שלא חסר שטח, חסר פארקים ברחובות? חסרים מגרשי כדורסל? לא מבין מה הבעיה להקים לנו סקייטפארק?".
לסיכום.
"האכזבה הרגילה, אנשים ממש מיואשים אך נמשיך לדרוש ולהאבק עד שנקבל יחס. אם יש רחוב של 50 בתים אז לא צריך לעשות מדרכה כי גרים שם רק חמישים תושבים? איזה מן דבר זה? צריך לעשות למען כל התושבים ולספק את כולם כל אחד בצרכיו".

חברת המועצה עו"ד קארין ברגינסקי שטיפלה בנושא התעקשה כזכור בשיבת המועצה על התקציב לקבל תשובה מראש העיר רחמים מלול שהודה שאין לכך תקציב: "שמשנת 2008 פנו שוב ושוב התושבים וביקשו להקים סקייטפארק. חלפו עד כה יותר מ12 שנים ולצערנו עד כה בעיר בה מתגוררים יותר מ157000 תושבים, אין מתקן כה נחוץ וחיוני וזאת לאחר אין סוף פגישות במהלך כל השנים, מצגות, מחאות והבטחות. בארץ כ30 מתקנים ולא מעט באזורנו. מאד התאכזבתי בשם אותם תושבים לשמוע את התשובה לשאלתי ובקשתי להקים עוד השנה את הסקייטפארק, בעת שנעניתי כי "אין תקציב. הבשורה מתסכלת, כי הרוכבים נוסעים בכביש ובמדרכות ומחד הורסים את פני העיר מאידך מסכנים את עצמם ואת הסביבה. אני תקווה, כי תקויים ההבטחה והתושבים יזכו למתקן ראוי".

מהעירייה נמסר: "עיריית רחובות מקימה ומחדשת עשרות גינות ציבוריות ופארקים לאורך כל השנה, רובם לבקשות תושבים או נציגי השכונות. הקמת סקייטפארק עירוני עומדת על הפרק, אך כרגע יש פארקים בתעדוף גבוה יותר. נזכיר כי פוטנציאל המשתמשים בסקייטפארק עומד על מאות בודדות של משתמשים פוטנציאלים בעוד שעלות הקמתו מוערכת במליוני שקלים ( 5 מיליון שח לפי אומדנים שונים) גנים אחרים חדשים ומחודשים משמשים אלפים רבים של תושבים בכל רחבי העיר. עיריית רחובות תמשיך לפתח את העיר לפי סדר העדיפויות העירוני, ולא לפי לחץ של קבוצה כזאת או אחרת".