מעקב סכסוכי הכנופיות בשכונת אושיות: הוארך מעצרם של אב ובנו החשודים בתקיפה חמורה של שכנם הצעיר. שני החשודים בהצתת רכב שוחררו היום למעצר בית.
נציג המשטרה רס"מ ליאור פולק ביקש להאריך את מעצרם בשישה ימים נוספים ובפתח הדיון הוא הסביר: "נמצאים בהארכת מעצר שנייה לבן ושלישית לאב, בית המשפט יכול לראות את הפעולות שבוצעו מאז הארכות מעצר אחרונות. כמו כן התקבל מסמך השלמות מהפרקליטות, אני יכול להגיד שפעולה מס' 12 בוצעה ולפי מה שראיתי גם מס' 9 מתוך כמעט 16-15 פעולות לביצוע".

עורך הדין מטעם הסנגוריה דמיטרי שנקר שמייצג את הבן החשוד ביקש לקצר את ימי מעצרו וטען: "יש לי תחושה שאנו נכנסים במסגרת ההליך פלילי לאיזה שהוא סכסוך שכנים שאין מקום פה להתערב. יש מכות יבשות, לא דקירה. אותו קורבן שקיבל טיפול ראשוני בבית חולים ושוחרר מוסר ונכון לעכשיו זה עדות ישירה יחידה שיש לנו. אותו דלת בה הוא נפצע הוא באופן אישי לא קושר את החשוד אחד ולא את החשוד שתיים אבל מה יש איזה שהיא שכנה שיש יחסים עכורים בין משפחתה לבין משפחת החשוד והיא מוסרת במשטרה איזה שהיא הודעה שלטענתה קושרת בין החשודים ובין אותו אירוע, עם זה אנו נמצאים כבר שבוע ימים. החשודים נמצאים במעצר אף אחד לא מנסה לחקור אותם. האירוע מתועד בחלקו במצלמות האבטחה, זה ששני החשודים נמצאים באזור אין פתע כי זהו מקום מגורם. כפי שאני מבין ארבעה ימי מעצר מאז 28 לחודש לא התחדש דבר".
השופטת רנה הרש השתכנעה בהארכת מעצרם וקבעה להאריכו עד יום ראשון. השופטת הרש: " לאחר שעיינתי בחומר החקירה, לרבות בנספח הסודי והשלמות החקירה הנדרשות מהפרקליטות, וכן עיינתי במספר לא מבוטל של מסמכים שצורפו עד להארכת מעצר הקודמת מצאתי כי קיימת התחזקות ברמת החשד הסביר הקושר את החשודים למעשים המיוחסים להם, באופן משמעותי, ולאחר שעיינתי בתיק החקירה ושמעתי את הצדדים, הוברר לי כי החקירה נמצאת בעיצומה וכי נדרשות פעולות לא מעטות לצורך קידומה והשלמתה".

תזכורת: בצהרי רביעי שעבר הותקפו שני אחים צעירים בשכונת אושיות ככל הנראה על ידי אב ובנו העצורים הנ"ל. כתוצאה מכך נחבל אחד בצעירים, פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים קפלן ובתום טיפול שכלל תפרים בראשו הוא שוחרר אל ביתו. לאחר המקרה פתחה המשטרה בחקירה במסגרתה נעצרו אב ושני בניו, האחד מהם קטין ששוחרר ממעצר בית כבר ביום שני השבוע.
מקרה נוסף שאירע ברחוב אלומות שבשכונת אושיות התרחש ביום שני השבוע, עת הוצת על פי החשד רכב מסוג ג'יפ השייך לשכנים של הצדדים. באותו היום נעצרו שני חשודים ומעצרם הוארך ביום אחד. הבוקר (שלישי) הגיעו עורכי דינם של שני החשודים להסכמה עם המשטרה לפיה ישוחררו השניים למעצר בית בן שבעה ימים.