בעקבות הפרסום על שינוי מתווה רחוב הרצל החלו בעלי עסקים בעיר להתארגן לקול מחאה. בעירייה מגיבים: "בהתאם לשינוי, עסקים יכולים בהחלט להוציא סחורה אך בצורה מידתית".
כפי שפורסם לראשונה בחדשות "רחובות ניוז", עיריית רחובות מובילה מתווה חדש שישדרג את רחוב הרצל. לפי המתווה הונחו בעלי חנויות מסויימות להכניס סחורה ולא להניח יותר על המדרכה כך שמשתמשי הדרך יוכלו לעשות שימוש במדרכה באופן חופשי.
תזכורת להנחיות: חנויות בגדים יוכלו להוציא גלגל אחד בלבד, חנויות ירקות יורשו להוציא מנדף אחד לאורך החנות (ולא מספר ארגזים), חנויות נעליים לא יורשו כלל להוציא סחורה ולהניחה על המדרכה. פיצוציות וקיוסקים- יורשו להוציא שני מקררים או מקרר אחד ומכונת ברד אחת. חנויות צעצועים וחנויות כלבו יורשו להוציא סטנד אחד באורך מטר בלבד. חנויות פרחים יורשו להוציא רק סטנד אחד של פרחים ועוד.
עוברי אורח שדיברנו איתם דווקא חשבו אחרת ולרחובות ניוז הם אמרו: " הגיע הזמן שהרחוב הראשי יתחיל לקבל צורה והולכי הרגל לא יתקלו במכשולים, טוב עשתה העירייה ששיננה את המדיניות".

אחד מבעלי העסקים אמר: "סדר זו עבודת ה', אני בעד סדר, אבל חשוב שיבינו שבארבע שנים אחרונות ישנה ירידה משמעותית של לקוחות בין עשרה לחמישה עשר אחוז, ואז הגיעה הקורונה שבעלל קיבלנו מכה רצינית. שחם בחוץ אנשים מעדיפים לקניון, שקר בחוץ אותו דבר, גם בנושא חניה, יש מחסור גדול. יש הרבה מה לשפר, אבל אנחנו בעלי העסקים שמוציאים שניים שלושה דברים החוצה לא אצלנו הבעיה, לא מכאן מתחילים שינוי".

מהעירייה נמסר: "בהתאם לשינוי, עסקים יכולים בהחלט להוציא סחורה אך בצורה מידתית, מפוקחת ושיוונית כל זאת תחת אכיפה משמעותית. בחודשים האחרונים הגיעו לעירייה מאות תלונות של תושבים על חסימת המדרכות ע״י עסקים ועל המראה הכללי של הרחוב. עיריית רחובות פועלת כל העת במטרה לאזן בין האינטרסים של בעלי העסקים לבין שאר תושבי העיר שמטיילים וקונים ברחוב. המדרכה הינה שטח ציבורי ששיך לכלל תושבי העיר אך בשנים האחרונות, המציאות היא שהרחוב כולו הפך למסלול מכשולים להולכי הרגל וכל המסחר מתנהל על השטח הציבורי. כל תקופת הקורונה איפשרנו לעסקים מרחב פעולה מלא, והמתנו עד לאחר החגים כדי להתחיל לאכוף את המדיניות העירונית החדשה".