הסוגים הנפוצים ביותר של שגיאות רפואיות בישראל

megalinks122

אבחון מוטעה, ניתוח במקום שגוי וזיהוי שגוי של המטופלים הם כמה מהטעויות הרפואיות המופיעות לעיתים קרובות בבתי חולים וטעויות אלו עלולות לגרום לפציעה חמורה או למוות.

במחקר שבוצע בשנים האחרונות עלה כי טעויות רפואיות הן הגורם השלישי בשכיחותו המוביל למוות, לאחר סרטן ומחלות לב.

הטעויות הרפואיות השכיחות ביותר

טעויות רפואיות נפוצות הן הבסיס למקרים רבים של רשלנות רפואית. שגיאות רפואיות הקשורות לאבחון היוו את מרבית טענות הרשלנות בשנים האחרונות. להלן מבט מקרוב על טעויות באבחון ושגיאות רפואיות נפוצות אחרות הניתנות למניעה.

אבחון מוטעה

אבחון שגוי מוביל לטיפול מיותר או מזיק. זה יכול לגרום לעיכוב במתן טיפול נכון, ולהאריך את סבלו של המטופל. טיפול שגוי יכול לפעמים להחמיר את המצב ולגרום לתסמינים חמורים יותר. המקרים הנפוצים ביותר של אבחון מוטעה כוללים שבץ מוחי, מחלות לב, אפנדציט, סרטן ריאות, ושברים אשר מוחמצים בבדיקות הדמיה.

טעויות במתן תרופות

שגיאות במתן תרופות מתרחשות בצורות שונות, כגון:

  • מתן מרשם לתרופה הלא נכונה או במינון הלא מתאים.
  • שימוש בדרך לא נכונה למתן התרופה (לדוגמה מתן דרך הפה תרופה אשר מומלץ לתת באינפוזיה לווריד או להיפך).
  • טעויות מעקב כגון מתן תרופה אשר המטופל אלרגי אליה או מתן תרופה ללא התייחסות לתרופות אחרות אותן המטופל נוטל ולתגובות הסותרות האפשריות בין תרופות אלו.

 

רשלנות רפואית בניתוח

קיימות טעויות ניתוחיות אשר מוגדרים כ "אירועי לעולם לא" משום שמדובר באירועים שלעולם לא אמורים להתרחש בזמן הניתוח. אירועים אלה כוללים השארת עצם זר בגופו של המטופל לאחר הניתוח, ביצוע ניתוח במטופל הלא נכון וביצוע ניתוח בחלק הלא נכון של הגוף.

 

טעויות בזיהוי המטופל

זיהוי שגוי של המטופל משפיע על מטופלים במספר דרכים לרבות האבחון שהמטופל מקבל והתרופות שהוא מקבל

הגורמים המובילים לרשלנות רפואית

מספר גורמים יכולים להתרחש לבד או בשילוב עם אחרים כדי לגרום לשגיאות רפואיות נפוצות. אלו כוללים:

  • חוסר הכשרה: צוות חדש עלול לגרום לשגיאות בגלל חוסר תרגול או חוסר ניסיון בטיפול במצב מסוים. שגיאות יכולות להתרחש גם בגלל משימות שהוקצו לצוות לא מתאים.
  • לחץ זמן או עומס עבודה גבוה: לחץ זמן לא שגרתי להשלמת אבחון או להתחיל ולהשלים הליך רפואי מגדיל את הסיכון לאבחון שגוי או לביצוע של ההליך בצורה שגויה.
  • אי ביצוע בדיקות חשובות: לעתים ניתן לראות שחולים הסובלים ממחלה קיימת לא מקבלים את הבדיקות הנדרשות להם בשל כך שהצוות הרפואי דבק באבחנה הקיימת ולא מורה על בדיקות נוספות לבחינת האפשרות שלמטופל יש מחלה אחרת או מחלה נוספת על הקיימת. רשלנות רפואית זו מתרחשת לעתים קרובות.
  • מחלות נדירות: מחלה נחשבת לנדירה אם חולים בה פחות מ – 1 מתוך 2000 אנשים ומחלות נדירות, בשל נדירותן מאובחנות לעתים קרובות באופן שגוי.

 

לקריאה נוספת על מקרי רשלנות רפואית היכנסו לאתר של עו"ד שמואל קשיוב בכתובת: https://www.s-klaw.co.il

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות