במרכז הרפואי קפלן: עמדת החייאה ניידת חדשנית לפגים

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

בתזמון מדויק לשבוע המודעות לפגים: עמדת החייאה ניידת חדשנית ופורצת דרך לפגים הוכנסה לשימוש במרכז הרפואי קפלן.

לרגעים ולימים הראשונים בחייו של פג יש השפעה מכרעת על יכולת ההישרדות שלו ועל נזקים פוטנציאליים ארוכי טווח שעלולים להיגרם לו ולהשפיע על מהלך חייו העתידיים. מרבית הפגים הנולדים בשבועות המוקדמים נדרשים להחייאה, ולכן מנותקים מהאם מרגע הלידה. אינקובטור מתקדם וחדשני לפגים שמשמש כעמדת החייאה ניידת הוכנס לשימוש במרכז הרפואי קפלן מרגע הלידה, ומאפשר להציל חיי פגים.

האינקובטור מצויד ביכולת מתקדמת לשמירת חום גוף של הפג, ומאפשר החייאה מתקדמת ומהירה. כך, בין היתר, בלחיצת כפתור, גג האינקובטור מתרומם, דפנותיו נפתחות ונפתחת מנורת חימום, ובכך מתאפשר לצוות הרפואי לבצע את כלל הפעולות הרפואיות הנדרשות בפג הצעיר בעודו באינקובטור, וברגעים הראשונים אף בעודו צמוד לאימו.

ביוזמה של מנהלת היחידה לטיפול מיוחד בילוד (פגיה) ומחלקת ילודים, פרופסור אורנה פלידל רימון, הוחלט להוסיף לאינקובטור המשוכלל גם מכונת הנשמה, מכלי חמצן ומוניטור, ובכך הפך האינקובטור לעמדת החייאה ניידת חדשנית ופורצת דרך – וכעת ניתן לבצע את ההחייאה בפג בחדר הלידה עצמו ואפילו בעודו מחובר לחבל הטבור, ובכך נמנע הניתוק הראשוני מההורים.

"עד היום, בשל הצורך לבצע בילוד פג פעולות רפואיות מרגע הלידה, נאלצנו להפריד את הילוד באופן מידי מההורים, לחתוך במהירות את חבל הטבור ולהעבירו לחדר החייאה", מסבירה ד"ר כלנית הרשקוביץ שפורן, סגנית מנהלת היחידה לטיפול מיוחד בילוד (פגיה) ומחלקת ילודים. "מעדות מחקרית חדשנית עולה כי השהייה של חיתוך חבל הטבור תורמת גם היא להפחתת הסיכון לתמותה ולדימום תוך מוחי. כעת, אנחנו יכולים לבצע את כל הפעולות הרפואיות הראשוניות, ואף החייאה, כאשר הפג שוכב באינקובטור החדש אפילו מבלי לחתוך את חבל הטבור. זוהי בשורה של ממש!"

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות