
כאשר בית המשפט שולח לאדם זימון, עליו להתייצב אליו בתאריך שנקבע מתוקף החוק. אדם שאינו עושה כך, מסתכן בעונשים ובקנסות. עם זאת, לפעמים ניתן להוכיח כי אי ההגעה לבית המשפט נעשתה מסיבה מוצדקת, ומסיבה זו ניתן יהיה לבצע ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד. על מנת לעשות זאת, חשוב לספק לבית הדין סיבה הגיונית, וכדי לשכנע אותם בצדקתו של העותר, יש צורך להתייעץ עם עורך דין מקצועי.
מתי ניתן לבצע ביטול פסק דין?
ביטול פסק הדין וקביעת מועד חדש יכול להתבצע משתי סיבות. הסיבה הראשונה היא ביטול פסק הדין מחובת הצדק. כלומר, אם העותר יצליח להוכיח כי אי הגעתו לדיון נעשתה מסיבות טכניות כמו החלפת כתובת מגורים ואי קבלת פסק הדין במועד, ניתן יהיה לבצע ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד. הסיבה השנייה שבגינה ניתן לבקש לבטל את פסק הדין היא החלטת בית המשפט. במקרה זה מבקשים מבית המשפט לערוך ביטול החלטה במעמד צד אחד, כאשר מציגים לו סיבה מוצדקת.
איך לבחור עורך דין שיעזור לי עם הבקשה?
לא הגעתם לבית המשפט מסיבה מוצדקת וכעת אתם רוצים שייקבע לכם מועד חדש? על מנת לבצע ביטול החלטה במעמד צד אחד או ביטול פסק דין אשר ניתן במעמד צד אחד חשוב לפנות לעורך דין מנוסה המכיר את החוק מקרוב. חשוב לבחון היטב לאיזה עורך דין אתם פונים על מנת למצוא את האדם שיכול לסייע לכם לבטל את פסק הדין. בעת בחירת עורך דין יש צורך לבדוק אם מדובר באיש מקצוע המתמחה בתחום מסוים זה ויודע כיצד לפעול כדי לבטל את פסק הדין שהוחמץ. על כן, לא מומלץ לפנות למשרד מתמחים חדש שיש בו עורכי דין שלא תמיד בקיאים בעבודה, אלא למשרד עורכי דין מנוסה ומקצועי. דבר שני, כדאי לבחון את שכר הטרחה של עורכי הדין באופן כללי על מנת לוודא שעורך הדין מציע מחיר הוגן. ולבסוף, חשוב שתהיה כימיה טובה ביניכם לבין עורך הדין, כדי לעבוד יחד ולפעול למען ביטול פסק הדין.