אגדת הספורט ברוך דגו מהיום ברחובות: "הורים מתפתים לנסוע רחוק בזמן שליד הבית יש הכל".

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

שחקן העבר ברוך דגו מונה לשמש כיועץ המקצועי של האקדמיה לכדורגל של רחובות, מרמורק ויישובי הסביבה. בריאיון מיוחד הוא מבטיח: "לא הייתי מצטרף, אם לא הייתי יודע שיש את כל התנאים להצליח. גם אני העדפתי להיות בנוער באשדוד עד שמכבי ת"א קנתה אותי לבוגרים".

ברוך דגו יכול לקחת מקריירת הכדורגל שלו את ארבעת השערים שכבש בליגת האלופות במדי מכבי תל אביב בדיוק לפני 17 שנים. הוא גם יכול לבחור פשוט במעבר המדהים שעשה ארבע שנים קודם כבחור צעיר מעירוני אשדוד לסיר הלחץ של קרית שלום. אבל דגו, אחד שפרץ גבולות ושבר תקרות זכוכית מהשיכונים של העדה האתיופית ברובעים של אשדוד, זוכר יותר מהכל את הצורך שהיה לו בילדים ובנערים הצעירים של עירוני אשדוד בחיבוק. כן, סתם חיבוק. כזה שמאמן לא תמיד יכול לתת כי יש לו על הראש 20 ילדים להחזיק. בדיוק למשבצת הזו הוא נכנס באתגר המקצועי הגדול שלקח על עצמו באקדמית הכדורגל החדשה שיצאה לדרך הקיץ ברחובות. ירון גפני, אחד שרץ כבר 20 שנה על המגרשים כמנהל וכמאמן, החליט שצריך להרחיב את המחלקה של מכבי רחובות והפועל מרמורק ובשיתוף פעולה יוצא דופן חבר לקרית עקרון ולמועצה האזורית של ברנר כדי לייצר מחלקת כדורגל שתכלול את מכבי רחובות, הפועל מרמורק, קרית עקרון ויישובי ברנר. למיזם המאתגר הזה עומדים להתקבץ 700 ילדים ובני נוער החל מגיל 4 ועד גיל נוער. קבוצות גיל שונות ומגוונות שייצרו בעתיד שחקני כדורגל לבוגרים ואולי גם ישלחו, ממש כמו שקורה כרגע, שחקנים בגילאי הנערים למחלקות אחרות ברחבי הארץ.
דגו, שפרש ממשחק פעיל, מפרשן ליגות לנוער בערוץ הספורט ופעיל מאוד באגודת עירוני אשדוד שם כזכור גדל. האקדמיה לכדורגל ברחובות והסביבה החליט להצטרף, אחרי שבחן את הדברים מקרוב וראה שהעסק רציני ומקצועי. "אהבתי מאוד את הגישה של ירון והצוות שלו", הוא אומר בריאיון מיוחד. "אנשים שמאמינים בכדורגל, אבל גם בכדורגלן ואני אחד שזוכר כל רגע מהקריירה שלי שהתחילה הרבה לפני שהגעתי למכבי תל אביב. אני חושב שזו זכות בשבילי להנחיל את מה שלמדתי לדור הבא".

מה הדגשים שתיתן כיועץ המקצועי של המחלקה?
"מאוד חשוב לי להביא לילדים את הצורך במוסר עבודה גבוה, בהשקעה ולצד זה בצורך לא להיות מתוכנתים. רוב הילדים הם ילדי מחשבים. לא כמונו שגדלנו ברחוב ואז ידענו להביא את הרחוב למחלקת הכדורגל. הכנסנו את כל מה שצריך כדי להתמודד עם קשיים בקבוצת כדורגל. לדעת להתמודד עם קנאה שיש בקבוצת כדורגל כי יש תחרות. אני רוצה ללמד אותם צניעות, כבוד הדדי ולהטמיע בילדים את הערכים שאני גדלתי עליהם".

מה יהיה אופי התפקיד שלך?
"אני אביא מהנסיון שלי במחלקות הצעירות. לא הייתי מצטרף, אם לא הייתי יודע שיש את כל התנאים להצליח. אעבוד הרבה עם הקבוצות. לפני האימונים אני מתכוון להיות בקשר עם המאמנים. אני מייעץ ומביא את המקצועיות שלי על מנת לשפר את עבודת המאמן ולתת את הטיפים לשחקנים. לכוון אותם ולייעץ להם. זה תפקיד ראשון מהסוג הזה. התפקיד מאוד עניין אותי. ברגע שירון גפני הציע לי להצטרף, החלטתי ללכת על זה מתוך אמונה ורצון לאתגר את עצמי בתפקיד הזה. מצאתי חבר'ה מאוד מקצוענים. מגרשים, תשתית, כל מה שצריך כדי שתהיה לנו מחלקת כדורגל רחבה".

השילוב בין מקצועיות ליחס חם זה המתכון להצלחה?
"בוודאי. אתה חייב לתת לילד את החוויה. ללמד אותו לשחק נכון ולא לחשוב בגיל 10 או 12 שכל העולם על הכתפיים שלו. בגילאים האלה מאוד חשוב להעביר את המסר לילדים שהם צריכים ליהנות, להיות בטוחים שהמאמן מאחוריהם ולצידם. אני רוצה שהילדים ילמדו לשחק נכון. שילמדו את הבסיס. ילדים מגיעים לגיל מבוגר ולא יודעים לאן לרוץ עם הכדור. אני אהיה כמובן בקשר עם ההורים כי להורה יש משקל גדול באיך שהילד מתפתח במגרש עצמו".

יש יתרון בלהתפתח דווקא במועדון מהסוג הזה ולא במועדון שכל הזמן נמצא בלחץ כדי לייצר שחקנים. במה האקדמיה של רחובות והסביבה עדיף על מכבי תל אביב או מכבי חיפה?

"ראשית, יש לנו קשר עסקי ברור מול מכבי חיפה. זה שיתוף פעולה שירון יצר עם מכבי חיפה כדי שהם יעקבו אחרי הכישרונות שלנו ויוכלו להציע לשחקנים מוכשרים במיוחד, כאלה שמוכנים כבר לצאת לדרך, להצטרף למכבי חיפה. אבל זה נכון שדווקא במועדונים כמו שלנו, אפשר להתפתח בגיל צעיר יותר נכון. אני חושב שזה חשוב שההורים יוכלו להיות קרובים למה שנעשה כאן ליד הבית שלהם ושלא יצטרכו לנסוע רחוק בכל יום עם הילד. את הזמן שמשקיעים בנסיעות, אפשר להשקיע בכדורגל. לפעמים ילדים והורים מתפתים לשמות גדולים בזמן שיש להם ליד הבית מחלקות מצוינות. במקום כמו שלנו ילד יכול לצמוח יותר טוב. אני חושב שאני הדוגמא הטובה ביותר למישהו שנשאר בעירוני אשדוד עד הבוגרים ולא התפתה ללכת לקבוצות הגדולות בגיל צעיר. נשארתי בעירוני אשדוד, גדלתי והתפתחתי וקיבלתי את ההזדמנות הראשונה שלי בבוגרים בגיל 16 וחצי ואז מכבי תל אביב קנתה אותי להרכב של מכבי תל אביב הגדולה. את היסודות אפשר לקבל במועדונים הקטנים ואז קבוצה תקנה אותך כדי להיות שחקן מוביל".

היית בין השחקנים הראשונים מהעדה האתיופית שפרצו קדימה. מאז היו עוד רבים והאזור הזה של רחובות וקרית עקרון רווי בכשרונות מהעדה. אתה מרוצה מאיך שהתפתח השחקן האתיופי?
"אני מרוצה אבל אני מקווה שיהיו עוד. אני הייתי כמעט לבד לפני עשרים שנה והיום יש שחקן מהעדה האתיופית כמעט בכל קבוצה בהרכב. אני מאושר לראות את זה והלוואי שזה ימשיך ויתחזק ונראה עוד ועוד".

אתה תגלה ברחובות את ברוך דגו הבא?
"אומרים לי תמיד שהבן שלי יהיה ברוך דגו הבא אבל הוא באמת רק בן 5. אני מאחל למצוא הרבה שחקנים מוכשרים שיגיעו הכי רחוק ושיצליחו יותר ממה שאני הצלחתי".

אתה סוגר מעגל ברחובות ובקרית עקרון כי אחד המאמנים הראשונים שלך היה פיני אייאש מעקרון.
"פיני עיצב את דמותי. לקחתי ממנו הרבה ואני שמח לבוא היום לעבוד במקום שבו פיני גר כשאני שיחקתי בנערים בעירוני אשדוד והוא היה המאמן שלי. יש באמת הרבה שחקנים מוכשרים. ילדים מוכשרים שצריך לפתח ואנחנו נעשה את זה".

 

מספר להצטרפות לאקדמיה לכדורגל : 08-9334300

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות