ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום(ב') פה אחד לקריאה ראשונה את הצעת החוק של חברי הכנסת מנואל טרכטנברג, יו"ר הוועדה אלי אלאלוף, אורלי לוי-אבקסיס, יעקב מרגי, יפעת שאשא-ביטון ודוד אמסלם, לפיה תקום מועצה לאומית לגיל הרך, אשר תכין תכנית לאומית סדורה וארוכת טווח להשקעה וטיפול בגיל הרך בישראל, תגדיר סדרי עדיפויות בנושא ותחבר בין גורמים שונים המעורבים בטיפול וחינוך ילדים בגיל הרך, בין היתר לצורך איתור וזיהוי מוקדם של ילדים במצבי סיכון, קשיים בתפקוד הורי ועיכוב בהתפתחות תינוקות ופעוטות. שר החינוך יהיה יו"ר המועצה, ויהיו חברים בה 20 נציגים עם זיקה לתחום הגיל הרך ממשרדי הבריאות, הרווחה (כולל האגף למעונות יום ומשפחתונים), האוצר, החינוך, הפנים וכן נציגי אקדמיה בנושאי הגיל הרך, נציגי הורים וארגונים בתחום. עלות הצעת החוק: 8.75 מיליון שקלים בשנה.
יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), אמר בדיון: "החוק הזה יבטיח תנאים נאותים וסביבה טיפולית-חינוכית הולמת לילדים. זוהי אחת ההמלצות העיקריות של דו"ח העוני. החוק הזה ישלב את כל המערכות הנותנות שירותים לילדים, על מנת שישרתו את הילד באופן מיטבי ושהתפתחותו תהיה אופטימלית. זיהוי מוקדם של בעיות התפתחותיות, וליווי של גורמי מקצוע יסייע לחינוכו, רווחתו ובעתיד גם למצבו הכלכלי. הכל תוך תיאום הדוק בין שלל הגופים המעורבים".
ח"כ שאשא-ביטון (כולנו): "הגיע הזמן שהמערכות יתכתבו זו עם זו, ולא יפעלו במנותק זו מזו. הגיע הזמן לתרגם את השיח הציבורי הער למעשים, שיהיה לילד רצף מגיל שנה. מועצה לגיל הרך זו לא פריבילגיה, אלא הכרח למען עתיד ילדינו".
ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני), מחה על כי המועצה עתידה להיות כפופה לשני משרדי ממשלה שונים; "זה יסרס וישתק את הוועדה. אל תיתנו לפוליטיקה הקטנה לקלקל את השליחות הגדולה. יש להעביר את האחריות ליד אחת בלבד, משרד החינוך". לדבריו הצטרפו פרופ' עפרה קורת וד"ר תמר ארז מהאגודה הישראלית למען הילד בגיל הרך. ח"כ טרכטנברג הבהיר כי בראש הוועדה יעמוד שר החינוך וסגנו ימונה על דעת שר העבודה והרווחה. אולם עו"ד סיגל מרד-אברג'יל ממשרד העבודה והרווחה ביקשה כי שר העבודה והרווחה יעמוד אף הוא בראש הוועדה, והסגן ימונה בתיאום מלא איתו. הוועדה סירבה לבקשתה; ח"כ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני): "לא אתן לזה יד ואמשוך את הצעת החוק, אם כך יוחלט. אני מתפלא שאנחנו עדיין מתעכבים באישור החוק בגלל ויכוח טריטוריאלי שאין לו שום קשר לעצם העניין. לא אתן יד לחקיקה שיוצרת עיוות ולא פתרון, לא בשביל אנחנו נמצאים פה". היו"ר ח"כ אלאלוף: "צריך שהגוף הזה יהיה אפקטיבי ויעבוד. הצעתכם לא מתקבלת". מנכ"לית מכון אדלר, אסנת הראל, הוסיפה: "גם הציבור אינו מעוניין בכך".