
גאוה מקומית! לאחר שיתוף פעולה פורה בין תלמידי העיר רחובות למכון ויצמן למדע כעת גם תלמידי אשקלון החלו בשיתוף פעולה בגן המדע והטכנולוגיה מכון ויצמן.
לאחרונה החל מחקר מדעי המוח ועד מיזמים חדשניים לשיפור העולם – תלמידי המרכז למחוננים ומצטיינים באשקלון הציגו את הפרויקטים הייחודים שלהם בכנס השנתי לציון סוף השנה. בשבוע שעבר התקיים במרכז למחוננים ולמצטיינים כנס הפרויקטים השנתי המסכם את הלמידה השנתית מכוונת החקר המתקיימת במרכז בנושאים מגוונים פיסיקה ומיקרו-ביולוגיה, תכנות ועיצוב בתלת-מימד ועיצוב מוצר, ביוכימיה ואנתרופולוגיה, רפואה ופילוסופיה ועוד.
בכנס השתתפו ראש העיר בפועל, תומר גלאם ועוד. במסגרת הכנס חקרו האורחים תופעות בעולם הרפואה ואף התנסו בפעילות מדעית שמדגימה את התפשטות הנגיפים וממחישה את דרכי הטיפול בהם. הם ביקרו בחדרי בריחה 'המעבדה הסודית' ו'זירת הפשע' שפותחו על ידי תלמידי כיתה ו' במסגרת הקורס 'גנטיקה' בהנחייה של חוקר ממכון 'ויצמן'; בפינת הפיסיקה למדו המבקרים על תכונות הפולימרים וצפו בהדגמות מרתקות; בפינת הרובוטיקה ועיצוב בתלת מימד התנסו ביצירת רובוטים שונים מחומרים מפתיעים וצפו בגופי פעולה רוקדים שעוצבו על ידי התלמידים; תלמידי הקורס 'חקר תרבויות' שיתפו את הקהל בסודות יצור המשי ואף הדגימו את התהליך; תלמידי הקורס 'חשיבה המצאתית' הציגו את הדגמים הממחישים את הרעיונות החדשניים שלהם לשיפור העולם.
בנוסף לתערוכות, הדגמות, ניסויים והדרכות של תלמידי כיתות ג'-ז', הוצגו למבקרים עבודות המחקר של תלמידי כיתות ט'- יב' הנעשות במסגרת התכנית 'עבודות גמר'. העבודות מתבצעות בהנחייה אישית של חוקרים, מדענים ומומחי תוכן מתחומים שונים ומקנות לתלמיד חמש יחידות בתעודת הבגרות. מסלול ייחודי נוסף שמתקיים במרכז למחוננים ומצטיינים ומקנה לתלמידים חמש יחידות בתעודת הבגרות הוא 'חקר מדעי המח' המסלול פועל בשיתוף עם מכון 'ויצמן' והתכנית מועברת על ידי החוקרים מהמכון.
המרכז למחוננים ומצטיינים הוקם באשקלון לפני 13 שנים ולומדים בו יותר מ-1000 תלמידים מכיתה ג' עד יב'.
תלמידים חוקרים ברחובות, כנס מדעי-טכנולוגי עירוני לתלמידי כיתות ה'-ט' בסימן 70 שנה למדינה
כ- 270 תלמידים מ- 11 בתי ספר יסודיים ו- 12 חטיבות ביניים בעיר, הציגו בכנס מדעי טכנולוגי שנערך באשכול פיס בעיר רחובות.
תזכורת: בחודש פברואר השנה נערך זו השנה השמינית, כנס מדעי טכנולוגי 'תלמידים חוקרים ברחובות', לתלמידי כיתות ה' – ט', באשכול פיס רחובות.
במסגרת זו התקיים טקס חגיגי באודיטוריום שנערך במעמד סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, זהר בלום, המפמ"רית למדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, מנהל המחלקה לחינוך על יסודי, אלי לסרי, הממונות על הוראת מדע וטכנולוגיה במחוז מרכז, ריבי גבע ורונית רוזנבוש ,ד"ר נורית בר יוסף , מפקחת מדע וטכנולוגיה לשעבר, גב' כרמן צוקרמן ועוד.
בכנס הציגו כ- 270 תלמידים מ- 11 בתי ספר יסודיים ו- 12 חטיבות ביניים בעיר רחובות: בן גוריון, בן צבי, בגין, ניצני המדע, פרחי המדע, רמון, רמת אלון, שז"ר, שריד, שפרינצק, תחכמוני , אורט, אולפנת צביה, אמי"ת הלל בנות, אמי"ת המר בנים, דה-שליט א', דה שליט ב' , ישיבת אמי"ת עמיחי, ישיבת בנ"ע הדרום, מדעים, קציר א', קציר ב' ורון ארד.
בלום: "רחובות גאה להמשיך במסורת של קיום כנס מדעי-טכנולוגי עירוני זו השנה השמינית. הכנס הוא פרי שיתוף פעולה של העיר רחובות עם משרד החינוך והוא מבטא את הלמידה המשמעותית והיצירתיות של תלמידי העיר. בעיר רחובות יש חברות הייטק בינלאומיות, פארקי מדע, מכוני מחקר הנותנים מעטפת ראויה למערכת החינוך. אני מקווה שכשתגדלו ותעשו אקזיטים ותישארו לגור בעיר רחובות".
החוקרים הצעירים, עברו תהליך למידה ארוך, במהלכו התנסו בחוויה של גילוי ויצירת ידע חדש. שאלו שאלות שמעניינות אותם ולמדו לנסח שאלת חקר והשערת חקר, כתבו הצעת מחקר, ביצעו ניסויים ותצפיות, אספו ועיבדו נתונים, ניתחו מגמות, כתבו מסקנות וזכו להתנסות בעבודת המדען, המנסה להבין את הטבע ולהשתמש בידע לטובת בריאות ואיכות חיים, התנסו בעבודת היזם והטכנולוג הממציא פתרונות חדשים. 42 הרצאות של תלמידים הועברו במושב ההרצאות ו- 51 פוסטרים מדעיים הוצגו במבואת האשכול. החוקרים הצעירים היו מכיתות מופת, כיתות נחשון, כיתות עתודה מדעית טכנולוגית, כיתות רגילות וכיתות חינוך מיוחד. הוצגו 5 עבודות תחקירנות מדעית בליווי המחלקה להוראת המדעים של מכון ויצמן ובמימון עיריית רחובות, הוצגו עבודות של חקר ופיתרון בעיות טכנולוגיות וכן עבודות חקר מדעי. בסיום כל בתי הספר וכל התלמידים קיבלו תעודות הערכה על עבודתם והשתתפותם בכנס ובנוסף קיבל כל תלמיד תיק מתנת עיריית רחובות ובו מחברת עם ברכת ראש העיר וסגנו, כתב עת מדעי ותוכניית הכנס.