בזכות ערנות של רופא: הגיעה לבקר את אמה המאושפזת בקפלן – ואובחנה בעצמה עם חשד לאירוע לבבי דחוף
רימה נובק (61) , הגיעה כבכל בוקר לבקר את אמה המטופלת במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית. למרות שחשה ברע, היא לא תכננה לפנות לטיפול: "לא היה לי זמן לדאוג לעצמי". ד"ר גיא גוזני, רופא במערך הכירורגי במרכז הרפואי קפלן, שמכיר את רימה מהביקורים היומיומיים, הבחין בתנועה קלה של ידה על החזה, התעקש לתשאל אותה, והציל את חייה.
רימה הגיעה מזה כחודש מדי בוקר למרכז הרפואי קפלן כדי לשהות לצד אמה בת ה-85 המטופלת במקום. הצוות הרפואי והסיעודי כבר מכיר את פניה היטב, אך באחד הימים, משהו היה נראה אחרת. למרות שחשה בכאבים עזים, רימה בחרה להתמקד באמה. "הרגשתי שריפה בגרון, בחזה ובחזה", היא מספרת. "כבר היו לי כאבים כאלו בעבר בדרך לעבודה, אבל הפעם זה היה חזק הרבה יותר. הבנתי שזו לא צרבת, אבל פשוט לא היה לי זמן לטפל בעצמי".
ד"ר גיא גוזני, רופא במערך הכירורגי במרכז הרפואי קפלן, שמכיר את רימה מהביקורים התכופים במחלקה, הבחין שמשהו לא בסדר עם רימה. ד"ר גוזני שם לב שרימה משפשפת את אזור החזה והרגיש שהיא "לא כתמול שלשום".
ד"ר גיא גוזני משחזר: "אני מכיר את רימה מצוין, היא בת מסורה לאימה שנמצאת כאן המון. כשראיתי אותה נוגעת בחזה, ניגשתי לשאול לשלומה. היא אמרה שקצת צורב לה, אבל לא רצתה להפריע. התעקשתי ושאלתי מה עוד היא מרגישה, וכשהיא נגעה בלסת ואמרה שגם שם כואב לה, נדלקה אצלי נורה אדומה. הבנתי מיד שהיא כנראה עוברת אירוע לבבי".
במקום להמשיך בעיסוקיו, ד"ר גוזני לקח את ידה של רימה וליווה אותה באופן אישי לחדר המיון, פתח עבורה תיק והוציא הפניה דחופה. הבדיקות איששו את חששו: רימה נדרשת לצנתור דחוף. לאחר יומיים אשפוז, היא שוחררה לביתה כשהיא בריאה.
"הוא פשוט הציל אותי", אומרת רימה כעת, כשהיא מתאוששת ומרגישה טוב יותר. "הייתי בבית החולים בשביל אמא שלי, ולא דמיינתי שאהיה זו שזקוקה לעזרה דחופה. היחס של הצוות פה תמיד היה מדהים, אבל הפעם זה היה מעבר לכל ציפייה. ד"ר גוזני ראה אותי ולא רק את המטופלת שלו".





