לידיעת התושבים: אושר פטור מארנונה על פרגולה

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

אושר סופית הצעת חוק של יו"ר הקואליציה ח"כ דודי אמסלם: פטור מארנונה על פרגולה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב) (תיקון מס' 17), התשע"ח-2018,

מוצע לקבוע כי אם רשות מקומית לא כללה בחישוב השטח של נכס המשמש למגורים שטח מצללה לשם הטלת ארנונה לפי צו הארנונה שלה ערב תחילתו של התיקון המוצע, היא לא תהיה רשאית לכלול אותו רק משום שהמצללה כוסתה בכיסוי שקוף העשוי מחומר פלסטי, ובלבד ששטח המצללה יוגבל לשימושים שניתן לעשותם בחצר, בגג או במרפסת של בית המגורים, למעט שימוש לצורכי חניה או אחסנה. תחילתו של חוק זה ביום 1 בינואר 2019.

בדברי ההסבר נכתב: "ההסדר המוצע נועד לשנות את המצב הקיים, שלפיו כיסוי המצללה בחומר פלסטי שקוף עשוי להפוך את שטח המצללה לשטח בר־חיוב, בדומה ליתר שטחי דירת המגורים. יובהר כי הצעת החוק אינה משנה את המצב המשפטי הנוהג ברשויות מקומיות שמטילות ארנונה בעד שטח המצללה על פי צו הארנונה שלהן."

54 תמכו ללא מתנגדים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות

מדיניות פרטיות

נהל העדפות עוגיות

עוגיות חיוניות

עוגיות אלה חיוניות לתפקוד התקין של האתר ואינן ניתנות לביטול.

עוגיות פונקציונליות

עוגיות אלה מאפשרות למערכת לזכור בחירות שעשיתם ומספקות תכונות משופרות.

עוגיות אנליטיות

עוגיות אלה עוזרות לנו להבין כיצד המבקרים משתמשים באתר באופן אנונימי.

עוגיות שיווקיות

עוגיות אלה משמשות להצגת פרסומות רלוונטיות יותר עבורכם.