לראשונה במרכז הרפואי קפלן: שימוש במכשיר אקמו סייע להציל את ליבו של בן 60

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

לראשונה במרכז הרפואי קפלן: שימוש במכשיר אקמו סייע להציל את ליבו של בן 60

מכשיר האקמו אמנם הובא למרכז הרפואי קפלן כחלק מההערכות לטיפול בחולי קורונה, אבל נעשה בו שימוש השבוע לראשונה בבית החולים דווקא להציל את ליבו של מטופל בן 60 • האקמו סייע לביצוע הליך טיפול בהפרעת קצב באמצעות צריבה (אבלציה), שבוצע בפעולה משולבת של מומחים במחלקת הקרדיולוגיה של בית החולים • "ללא מכשיר האקמו, ליבו של המטופל לא היה שורד את ההליך".

בחודשים האחרונים עלה לכותרות מכשיר האקמו בשל השימוש שנעשה בו לטיפול בחולי קורונה. כחלק מההיערכות של המרכז הרפואי קפלן לטיפול בחולי קורונה, הובאו לבית החולים מכשירי אקמו, אולם השימוש הראשון שנעשה השבוע (יום ראשון) במכשיר במסגרת בית החולים היה דווקא להצלת ליבו של א', חולה לב בן 60 מבני עייש.
א' עבר אירוע לבבי לפני כ-24 שנים. מאז ועד היום, הוא עבר מספר פרוצדורות רפואיות: "ב-96 עברתי צנתור בעקבות אירוע לבבי. מאז הייתי מגיע לבתי חולים, כל פעם בגלל סיבה כזו או אחרת. עברתי עד כה ניתוח מעקפים, החלפת מסתם, השתלת קוצב רגיל, ולבסוף, לאחר מספר שנים הוחלט להתקין לי דפיברילטור".
א', אשר סובל מבעיות בקצב הלב, הסתובב עם הדפיברילטור בגופו במשך כשלוש שנים, עד לפני כארבעה שבועות. "פתאום באמצע היום, קיבלתי מכות חשמל", מספר א' מה הרגיש, כשהדפיברילטור נכנס לפעולה בעקבות זיהוי של אי סדירות בקצב הלב. "במשך כשלושה שבועות הרגשתי מכות חשמל שלוש פעמים, ממש פתאום, ולכן הגעתי למרכז הרפואי קפלן".
צוות של מומחים בתחום הקרדיולוגיה בהובלתו של פרופ' קובי ג'ורג', מנהל מחלקת קרדיולוגיה במרכז הרפואי קפלן*, החליט לבצע ב-א' הליך של אבלציה, טיפול בהפרעת קצב באמצעות צריבה. "א' הגיע כשהוא סובל מאי ספיקת לב קשה וצלקות מרובות, והיה צורך בפעולה מורכבת למדי, אבל ליבו היה חלש מאוד לאור המעמסה שספג לאורך השנים", מסביר פרופ' ג'ורג'. "בין היתר, על מנת לבצע את ההליך על הצד הטוב ביותר, החלטנו לעשות שימוש בניווט תלת מימדי בתוך הלב. ההליך כולו לוקח כ-3-4 שעות, ומשום שהלב של המטופל היה חלש מידי, הבנו שלא ישרוד את ההליך". הוא הוסיף: "לכן, הוחלט לעשות שימוש במכונת אקמו: "בעבודה משולבת של אלקטרופיזיולוגים, מרדימים, כירורג לב, מצנתרים ואנשי הצוות בחדר הצנתורים הצלחנו לבצע את ההליך תוך שימוש באקמו". הוא מוסיף ומסביר: "בשלב הראשון הוכנס האקמו לפעולה, אשר החליף את פעולתם של הלב והריאה, ואפשר לבצע את האבלציה, תוך שימוש בתלת מימד והדמיה של הלב. עם סיום ההליך הצלחנו לגמול את המטופל מהאקמו, והוא הועבר להמשך טיפול ומעקב בטיפול נמרץ לב".
פרופ' משה סוויסה, מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה במרכז הרפואי קפלן, הסביר על ההליך: "האבלציה בוצעה על ידי צוות היחידה לאלקטרופיזיולוגיה, ואכן, כפי שהערכנו מראש, במהלך הפעולה היה צורך בשימוש במערכת האקמו, שאפשרה את ביצוע פעולת המיפוי והאבלציה בהצלחה".

———————–
בתמונה: פרופ׳ קובי ג׳ורג׳
קרדיט צילום: המרכז הרפואי קפלן

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות