מאסר עולם למחבל שרצח את החייל רונן לוברסקי ז"ל מרחובות

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
חדשות רחובות - רונן לוברסקי ז"ל - רחובות ניוז
רונן לוברסקי ז"ל
רונן לוברסקי ז"ל

בית המשפט הצבאי בעופר גזר לפני זמן קצר מאסר עולם ושמונה חודשי מאסר נוספים על המחבל איסלאם נאג'י, שהורשע בעבירה המקבילה לרצח בגין השלכת לוח שיש שפצע את לוברסקי אנושות וגרם למותו. 

בית המשפט הצבאי בעופר גזר היום (שני)  מאסר עולם ועוד שמונה חודשים על המחבל  אסלאם נאג'י , שהרג את תושב העיר רחובות  לוחם דובדבן סמ"ר רונן לוברסקי במאי 2018 בשעה שהשליך לוח שיש גדול מגג בניין סמוך. הלוח פגע בראשו של לוברסקי – שאושפז במצב אנוש בבית החולים אך כעבור יומיים מת מפצעיו.

כחודש וחצי לאחר מותו של לוברסקי הגישה הפרקליטות הצבאית נגד נאגי כתב אישום בגין הריגה, המקבילה לעבירת רצח ביהודה ושומרון. באפריל האחרון הודה נאג'י והורשע בגרימת מוות בכוונה, עבירה המקבילה לרצח במערכת המשפט הצבאית, ובחודש האחרון הושמעו טיעוניו. היום, כאמור, הגיע המשפט לנקודתו הסופית. עוד לפני הדיון הבוקר שיגרו בני משפחתו של לוברסקי מכתב חריף לראש הממשלה בנימין נתניהו, וכתבו כי הם חשים מרומים – והענישה לא מספיק מרתיעה. לאורך כל המשפט החרימה משפחת לוברסקי את הדיונים בטענה ששיבוץ השופטים לא מאפשר עונש מוות.

בתגובה לגזר דינו של המחבל אומר יו״ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן:״רק גזר דין מוות הוא העונש הצודק והנכון לרצח שתיכנן מראש המחבל המתועב לפרטי פרטים.חבל שראש הממשלה נתניהו כבר ארבע שנים מטרפד את דרישתנו לחוקק חוק עונש מוות למחבלים.

המחבל המתועב שרצח את לוחם דובדבן סמל ראשון רונן לוברסקי זכרו לברכה יכנס לכלא בישראל ויזכה לתנאים מפליגים, ומשפחתו תקבל קצבה חודשית מהרשות הפלשתינית.
אם לא די בכך, אותו מחבל מתועב יכנס לכלא בידיעה שהוא עשוי להשתחרר בעסקת החילופין הראשונה. רק עונש מוות למחבלים יעשה את הצדק לבני משפחות הנרצחים ולעם ישראל."

ולדימיר ואריק לוברסקי בלשכת ראש העיר.צילום ארכיון

בני משפחתו של לוברסקי צעקו באולם המשפט "בושה". אביו של רונן, ולדימיר, אמר לאחר הדיון: "זה ביזיון ובושה. קבלנו היום הוכחה נוספת שזה משתלם מאוד לרצוח ישראלים. אני נסער מאוד". אריק, אחיו של רונן, הוסיף כי הוא חש "אכזבה עמוקה ממערכת המשפט. שאזרחי מדינת ישראל ידעו שהמחבלים הולכים לקייטנה בכלא".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות