סוף של תקופה, תחילתו של עתיד: הדחפורים עלו על מגרש הפועל מרמורק המיתולוגי
יש מקומות שהם הרבה יותר ממגרש כדורגל. עבור עשרות אלפי תושבי רחובות, ובעיקר בני הדור הוותיק, המגרש ברחוב ברנר היה בית ולימים מבצרו של חנן עדני ז"ל. מקום שבו נולדו זיכרונות, נרשמו ניצחונות, נשמעו קריאות עידוד ונכתבו פרקים בלתי נשכחים בתולדות הספורט המקומי.

קבוצת הפועל מרמורק, שהוקמה בשנת 1949 והפכה לאחד מסמליה הבולטים של העיר רחובות, גידלה לאורך השנים דורות של שחקנים, אוהדים ואנשי ספורט. המגרש המיתולוגי ברחוב ברנר היה עבורה הרבה יותר ממגרש ביתי – הוא היה סמל של קהילה, מסורת וגאווה מקומית.
המגרש שימש במשך שנים רבות את הפועל רחובות – הן בכדורגל והן גם בכדוריד, בהמשך הפך למגרשה הביתי והמזוהה של הפועל מרמורק. בתחילת דרכו שימש גם את מכבי שעריים, עוד לפני שקיבלה מגרש משלה.

לאחר שנים של תוכניות, מאבקים משפטיים והליך שהסתיים לאחרונה בהבנות בין עיריית רחובות להנהלת הפועל מרמורק, הגיע השבוע הרגע שסימן באופן רשמי את סיומה של תקופה. דחפורים עלו על חלק משטח המגרש הוותיק, שעליו יוקמו כיתות יבילות לימוד זמניות עבור תלמידי בית הספר ויצמן שיתווספו לבית הספר בן צבי, במסגרת מהלך זמני שנועד לאפשר את הריסת המבנה הישן של ויצמן והקמת בית ספר חדש, מודרני וראוי. במקביל, על פי התוכנית המאושרת למתחם, צפוי לקום במקום בעתיד פרויקט מגורים חדש כחלק מתהליך התחדשות עירונית של האזור.

במסגרת ההבנות שהושגו, קיבלה הפועל מרמורק מגרש אימונים חלופי בסמוך לאצטדיון העירוני החדש, המאפשר את המשך פעילותה הספורטיבית. על כר הדשא הזה צמחו ושיחקו שמות שהפכו לחלק בלתי נפרד מההיסטוריה של הכדורגל המקומי והישראלי.

בהם שלמה קירט, יורם אורנשטיין, ניר לוין, זורי שעובי, דדי חנדלי, אלכס בר־מכר, קובי רוקבן, פרץ פרידמן, אהוד עידן, אייל גולן, איציק סויסה, טוני "איצטוני" שרעבי – שעל שמו נקרא המגרש ורבים נוספים. עבור אוהדים רבים, כל פינה במגרש הזה מספרת סיפור, וכל משחק הותיר אחריו זיכרונות שילוו עוד שנים רבות.

המגרש רשום על שם החברה לנכסי ציבור ברחובות, ששימש לאורך השנים את הפועל רחובות הן בכדוריד (במתכונת 11) והן בכדורגל, הוקם למעשה על קרקע שהופקעה בשעתו לצורכי ציבור. במסגרת תוכנית בניין עיר והוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה, אישרו הקמה של ארבעה בנייני מגורים הכוללים 170 יחידות דיור על שטח המתחם. מאחר שלחברה לנכסי ציבור זכויות ב-50% מהקרקע, מדובר בפועל בהקצאת קרקע ל-85 יחידות דיור מתוך הפרויקט.

כעת, כשהטרקטורים מחליפים את שריקות השופט, רבים מתושבי רחובות מביטים על המקום בעיניים נוצצות. יש עצב על סיומה של תקופה מפוארת, אך גם הבנה שהעיר ממשיכה להתחדש. בתי ספר חדשים ופרויקט מגורים עתידי מסמנים את המשך ההתפתחות של האזור – אך עבור דורות של אוהדי הפועל מרמורק ותושבי רחובות הוותיקים, המגרש ברחוב ברנר יישאר לעד הרבה יותר ממגרש כדורגל: הוא יישאר זיכרון, זהות וחלק בלתי נפרד מהעיר.





