"אם היית מאמין בעצמך לא היית צריך לחלק סוכריות וממתקים לילדים על מנת לשדל אותם למשניות" כך זעקה אחת האמהות לפני זמן קצר על אחד הרבנים שחילק סוכריות לילדי גן הפלסטיק במרכז העיר הנוהגים לומר משניות יחד עמו מדי שבת.
מהומה ענקית כזו לא זוכרים כבר שנים ברחובות כפי שאירעה אחה"צ(שבת) בגן הפלסטיק הממוקם ברח' הרב בר שאול בסמוך לצאת השבת. מדובר באחד מגני המשחקים המיתולוגיים של העיר רחובות ,שוקק חיים והומה מפעוטות ,ילדים והורים הגודשים את הגן באופן קבוע עבור תושבי צפון העיר. מאחר ומדובר במקום קהילה איכותי ובריא ,גן המשחקים מהווה אבן שואבת ומקום מפגש יומיומי בקרב הורים לאתנחתא מיום עבודה בימי חול ולמפגשים חבריים ולפעילות שתורמות לילדים בימי שבת. וזאת בשל הרצון של ההורים המשתוקקים שילדיהם יצאו קצת החוצה מהבית.
אך יש כאלה שמנצלים זאת מזה מס' שנים בניסיון להתקרבות לצד הרוחני והדתי ע"י חלוקת סוכריות לילדי הגן בשעה שהם חוזרים על משפטי הרבנים. יש לציין שמדובר בתופעה מוכרת במגזר החרדי בשעה שבסוף התפילה נוהג הרב לחלק סוכריות לילדי בית הכנסת ,זאת כדי לחבב עליהם את התפילה,והן את בית הכנסת.
כאמור, הערב בסביבות השעה 18:15 נחצו הקווים האדומים ואחת האמהות לא אהבה בלשון המעטה את התופעה ופרצה בצעקות רמות כנגד אחד הרבנים "אם היית מאמין בעצמך ,לא היית צריך לחלק סוכריות וממתקים לילדים על מנת לשדל אותם למשניות"
לטענת ההורים מדי שבת מגיעים לגן המרכזי בעיר רבנים במטרה לחלק סוכריות וממתקים על מנת שיחזרו אחריו על משניות בגן. וכל זה נעשה ללא רשות מצד ההורים . אחת ההורים שהייתה נוכחת בשעת המהומה דווקא חושבת הפוך מאותה תגובה נזעמת של אותה אימא. ואמרה לפני זמן קצר ל'רחובות ניוז' "מה קורה במדינה שלנו???." והמשיכה באותה נשימה :" זה מאוד מלחיץ איך הדברים גלשו למהומה רבתית בין הניצים ,בסוף תהיה פה מלחמת אזרחים".