רחובותי משלנו: תכירו את ג'וני אלאלוף סמנכ"ל ליפקו דיגיטל
חלקכם מכירים אותו כבעליו לשעבר של פאב הברזיה אך כיום הוא יותר מוכר כסמנכ"ל השיווק והפיתוח בחברת ליפקו דיגיטל המקומית שממשיכה לכבוש תקציבי שיווק דיגיטלים מובילים במשק.
ג'וני אלאלוף, רחובות – 35.
בעיר זוכרים אותך כבעליו של הברזיה. איך עולם השיווק הדיגיטלי נקלע לדרכך?
אז ככה, לפני כשנה מכרנו את הפאב לאחר כמה שנים מאתגרות (קורונה וכאלה יו נואו) ויצאתי אל הלא נודע. כמובן שלקחתי קצת זמן לעצמי, לעכל את המצב החדש ולהוריד את הלחצים שהצטברו וקצת להבין עם עצמי מה הלאה. לונג סטורי שורט, אחרי כמה חודשים של מחשבות, ניסיונות ועבודות מזדמנות נתקלתי באסף ליפקו שהכרתי כבר לפני והרעיון נולד. כשאני חושב על זה, זה סוג של סגירת מעגל: היי שם בשלהי 2008 חיפשתי מקום לחגוג בו יום הולדת ולהזמין את כל החברים, יצרתי קשר עם ליפקו דרך חבר משותף שהמליץ לי לדבר איתו – בימים האלו ליפקו היה ידוע בארגון מסיבות באזור. מפה לשם, התאהבתי בהרגשה ומאותו ערב והלאה נשמתי וחייתי את חיי הלילה לטוב ולרע, השנים עברו, התבגרנו ומה שהיה נכון לפני כמה שנים, פחות רלוונטי לי כרגע.
לעניינינו – ליפקו הזמין אותי לפגישה וכך יצא לדרך הפרק הבא בחיים שלי. תחום השיווק הדיגיטלי לא היה זר לי כמובן, הכרתי אותו מהצד השני – בעל עסק ששיווק את עסקיו והבין לעומק את הצרכים הדיגיטליים שנדרשים.
אז איך המעבר מעבודה בשעות הלילה לעבודה משרדית ביום?
הבדל של לילה ויום, תרתי משמע. שמע, כל התחלה חדשה היא קשה, אם יורשה לי להעיד לפחות על עצמי, אבל ברגע שמתרגלים כבר שוכחים את ההרגלים הישנים. לפעמים אני נעצר ומסתכל על עצמי קם בשבע בבוקר הולך לחדר הכושר ושואל מה ג'וני של לפני 3-4 שנים היה אומר על ה"סאחי" הזה. כמובן שהמעבר מעצמאי לשכיר מעניין, כמו כן ההתעסקות הבירוקרטית כבעל עסק במדינה ובתחום חיי הלילה בפרט לא ידידותית למשתמש, לפחות מניסיוני. בקיצור, לראשונה מזה הרבה זמן אני ישן טוב בלילה.

שיווק דיגיטלי הוא מצרך שכל עסק כמעט עושה בו שימוש, ספר לנו מה אתה עושה?
"ליפקו דיגיטל מונה כיום כ-150 לקוחות קבועים שלרובם החברה מנהלת את דפי הפייסבוק, אינסטגרם, תפעול קמפיינים בגוגל, בניה ועיצוב אתרים ועוד…
בין לקוחות החברה נמנים: חברת הבניה מעוז דניאל, רשת מסעדות מקסיקנה, רשת משחקיות פעלטון, קבוצת וויסקי בר מוזיאון שתחתיה נמנים בין היתר מתחם ה-DNA החדש בעזריאלי תל אביב בניצוחו של השף יוסי שטרית, ועוד ועוד…".
"אני בעצם האיש שדואג להתאים ללקוחות שלנו את התמהיל השיווקי המתאים בדיוק לצרכים שלהם. דווקא בגלל שהייתי במשבצת של הצד השני עד כה בחיי (צד בעל העסק) אני יודע לשים את עצמי בנעליים של הלקוח ולהבין מה הוא מחפש ומה טוב בשבילו. כמובן שאני מקפיד להיות כן והגון (אני רוצה להמשיך לישון טוב בלילה) ולא לייעץ לאף אחד לקחת שירות שלא באמת יועיל לו או להשתמש ב"שיטות מכירה" שנויות במחלוקת. כיום, אנשים צורכים את עיקר התוכן שלהם בכף היד, בדיגיטל, אם אתה לא שם אז כנראה שיכול להיות לך יותר או שאתה, כמו שאומרת הקלישאה, באמת לא קיים. זה לא מה שהיה פעם.
אחד מהדברים שאני מנסה להעביר גם לבעלי העסקים והחברות שאנו עובדים איתם – הוא שאנחנו כאן כדי לשחרר את החלק המהותי בדאגות הטבעיות בעסק שלו – הרי לרוב כל בעל עסק חושב שהעסק שלו, הבייבי שלו, הוא הכי מיוחד והכי חשוב בעולם. אני תמיד אומר לבעלי עסקים שלפעמים, כמו צייר שמצייר ציור, צריך לקחת צעד אחורה, להביט ולהבין את התמונה הרחבה – כשקרובים מדי מפספסים את העיקר, או לחלופין, מפספסים הכל וטועים במחשבה שאין מקום לשיפורים. זו אחת הסיבות שאנחנו לוקחים את המושכות ומשחררים את צד השיווק הדיגיטלי מדאגות בעל העסק, כאשר הוא סמוך ובטוח שיש מי שדואגים לו – האמון נרכש סופית מיד לאחר שהתוצאות נראות בשטח ואכן בעל העסק יכול להתפנות לעיסוקים אחרים בניהול השוטף. אני נתקל בלא מעט מקרים בהם עסק שלא שיווק את עצמו מעולם בדיגיטל, מופתע מהתוצאות שסיפקנו לו תוך זמן קצר יחסית, זה אומר שהפוטנציאל היה שם והקהל קיים, אנחנו דייקנו מסרים והבאנו אותם אל העיניים הנכונות. או לחלופין עסק שקידם את עצמו בעבר ולא הגיע לתוצאות מספקות רואה שניתן לקבל הרבה יותר כשמבינים את הצרכים שלו ויוצרים קמפיינים שתפורים למידותיו. כמובן שלא מדובר בקסם, זה מצריך סבלנות, ניסיון ודיוק אבל אנחנו יודעים להגיע לשם".
השירות מתאים לכל עסק?
"התשובה היא כן, כל עסק חייב לשווק את עצמו – לעתים אני נתקל במסעדות שהשקיעו מאות אלפי שקלים אם לא מיליוני שקלים בכל אריח ופינה ובדרך נגמר להם תקציב לשיווק. חלק שהוא לא פחות חשוב כי אחרת מה זה משנה שהשקיעו בכל אריח ופינה אם אנשים לא יודעים על המקום. חשוב למנן את הפעילות בהתאם לעסק, לדוגמה: יש עסקים מאוד קטנים שמתקשים להתמודד עם כמות לקוחות גדולה בזמן קצר, או לחלופין עסקים שיכולים לשרת כמות לקוחות מוגבלת, שזה אמנם נשמע כמו "צרות של עשירים" אבל יכול ליצור נזק תדמיתי בעסק, כמו כשלים במתן שירות הולם, חוסר מקצועיות או החלטות אימפולסיביות ונמהרות. בכל מקרה, אנחנו כאן בין היתר גם בשביל לתת חוות דעת מקצועית ולהתאים לכל עסק את השירות הנכון עבורו בשמחה ובאהבה".