שומרים על הבריאות: נמנעים משיניים רקובות

ofir

בריאות הפה מעידה ומשפיעה על בריאות הגוף. הפה הוא שער הכניסה למערכת העיכול שלכם, ומערכת העיכול שלכם היא מכונה מיוחדת שמביאה אנרגיה וחומרי הזנה לכל חלקי הגוף. שיניים רקובות זה מצב לא תקין של הפה, ועלול להשפיע לא מעט על איכות החיים שלכם.

אם אתם חוששים מרופאי שיניים וטיפולי שיניים, מכירים את החומרה של כאבי שיניים, ועברתם טיפול או שניים בעבר, אתם בוודאי מבינים היטב את החשיבות של שמירה על היגיינת הפה. בישראל המודעות להיגיינת הפה מתחילה בגיל צעיר, ואפילו בגן ובבית הספר מדברים על כך. כולנו ביקרנו אצל רופא השיניים, למדנו איך לצחצח נכון ואיך לשמור על הפה שלנו בריא, ובכל זאת, ישנם מצבים דנטאליים שעם השנים פשוט קשה עד בלתי אפשרי להימנע מהם. אז איך בכל זאת?

מה גורם לשיניים רקובות?

  1. צחצוח לקוי – אחד הגורמים הישירים והנפוצים ביותר לשיניים רקובות, לצערנו, הוא צחצוח לקוי, כלומר תקלה יומיומית בשמירה על היגיינת הפה. צחצוח לקוי פשוט לא עושה את העבודה, לא מנקה את השיניים ואת החניכיים, ואף עלול לפגוע בשן עצמה ולייצר בעיות.
  2. תזונה – בעיקר תזונה עתירת סוכרים, חומר ההזנה של חיידקי העששת וחיידקי הפה המתחפרים בשן ויוצרים נזקים שעלולים להפוך לריקבון בשיניים.
  3. גנטיקה – מה לעשות, יש דברים שקיבלנו מהורינו, שקיבלו הם מהוריהם, והלאה, אחורה דורות על גבי דורות. לגבי הגנטיקה אין מה לעשות, אלא לשמור ולעשות כמיטב יכולתנו לא לעודד את המופעים הגנטיים השליליים להתעורר גם בשיניים שלנו.
  4. עישון – מדינת ישראל היא מדינה עם אחוז גבוה של מעשנים. אולי זה הסטרס, אולי זה נורמה חברתית, איננו יודעים, אך מה שבטוח הוא שהעישון פוגם בשיניים ועלול להוביל להאצת תהליכי ריקבון בשן.

שמעתם על חרדה דנטאלית?

אולי לא שמעתם עד היום את צירוף המילים הנ"ל, אבל אחד הגורמים המובילים לשיניים רקובות הוא הזנחה, ולא סתם הזנחה, אלא כזו הנשענת על הפחד מטיפולי שיניים. כפי שהצהרנו בתחילת המאמר, סביר להניח שאתם זוכרים כאבי שיניים, ואפילו סביר להניח שאתם זוכרים את הכאב של טיפול שיניים. ובכן, הרבה אנשים חיים עם חרדה מטיפול שיניים. החרדה יכולה לנוע מפחד עמום שאינו משפיע באופן גלוי, ועד להתקפי חרדה חמורים שמונעים מהאדם לגשת לטיפול.

הימנעות מטיפולים שגרתיים, ואף גרירה והתעכבות עם טיפולי חירום לאחר נזקים לשן כמו שבירת שן וכיו"ב, נחשבים לגורמי סיכון מובילים בכל הנוגע לשיניים רקובות. אדם השובר את השן חושף את החלק שנותר לזיהומים, ובמידה והאדם יימנע מטיפול מיידי עקב חרדה הרי שהסיכוי להגיע לריקבון בשן גדול עד מאוד. מעבר לכך, הימנעות מבדיקה וטיפולים שגרתיים לשמירה על בריאות הפה גם היא מצע נוח מאוד לחיידקים להתרבות על חשבון בריאות השיניים שלכם.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עקבו אחרינו

כתבות אחרונות