בגלל תפיסת שב"ח: מסעדה מוכרת ברחובות עלולה להיסגר בסילבסטר
מסעדה מוכרת ברחובות עומדת בפני סגירה מנהלית בערב הסילבסטר, לאחר שנתפס בה אמש עובד פלסטיני תושב חברון ללא אישורי עבודה ושהייה תקפים.
מהדיון שנערך בבית משפט השלום בראשון לציון עולה, ק', תושב חברון, נעצר אתמול במהלך ביקורת שגרתית שערכו שוטרי תחנת רחובות במסעדה. בחקירתו התברר כי הוא עבד במקום תוך שימוש בתעודת זהות ישראלית מזויפת, והתחזות לאדם אחר.
גורם משטרתי מסר כי ניצב יאיר חצרוני, מפקד מחוז מרכז, עשוי להוציא צו סגירה מנהלי למסעדה. אם יוחלט על הסגירה, היא תיכנס לתוקף וזה יכלול את ערב הסילבסטר, ליל רביעי הבא, מועד בו צפויה המסעדה להיות מלאה בסועדים.
"מדובר בפגיעה כלכלית משמעותית," אמר גורם המעורה בפרטים. "כל השולחנות כבר מוזמנים לערב הסילבסטר, ואם באמת תהיה סגירה, מדובר בהפסד של עשרות אלפי שקלים. בעלי המסעדה לא היו מודעים למעשיו של העובד".
בדיון בבית המשפט עלה כי החשוד שיתף פעולה בחקירתו, והעלה טענות כנגד המעסיק. השופט יובל קדר האריך את מעצרו של החשוד ביומיים, עד ליום רביעי.
המשטרה ממשיכה בחקירה, ובין היתר מתוכננת חקירה של עובדים נוספים במסעדה. טרם התקבלה החלטה סופית בנוגע לצו הסגירה המנהלי.
הצטרפו לעדכונים👇👇👇