מה זה הסכם ממון לאחר נישואין?

ofir

לא מעט אנשים, לפני החתונה, בוחרים לחתום על הסכם ממון. יש לכך סיבה טובה, שכן עם הסכם כזה במידה ומחליטים להתגרש, הגירושין לרוב יהיו קלים יותר כי חלוקת הממון תהיה ברורה. עם זאת, האם באמת זוגות שלא חתמו על הסכם כזה לפני הנישואין כבר איבדו את ההזדמנות לכך? כדאי שתדעו: התשובה היא לא. בימינו ניתן לחתום גם על הסכם ממון לאחר נישואין, וחשוב לבין שמדובר על סכם משפטי לכל דבר ועניין. ההסכם הזה נערך בין בני הזוג אחרי הנישואין, ובמסגרת ההסכם בני הזוג מסדירים את חלוקת הרכוש במקרה של פרידה. המטרה של ההסכם ברורה: להבטיח שהרכוש של כל אחד מהצדדים יישאר בבעלותו, או שהחלוקה בין בני הזוג תהיה ברורה, והכול בתיאום והסכמה מראש. לכן חשוב לדעת שגם אם בזמנו, לפני החתונה, לא חתמתם על הסכם כזה, זה בפירוש לא מאוחר מידי. אפשר לחתום על הסכם ממון גם לאחר הנישואין, ולמען האמת, זה מומלץ.

מהם היתרונות של הסכם ממון לאחר נישואין?

בהחלט אפשר להבין אתכם אם אתם מתלבטים האם כדאי לחתום על הסכם ממון לאחר נישואין או שאפשר לוותר עליו. עם זאת, כדאי לדעת: הסכם ממון שחותמים עליו לאחר הנישואין הוא בעל יתרונות רבים:

  • ההסכם מספק יציבות וביטחון לבני הזוג
  • ההסכם מסייע למנוע עימותים משפטיים בעתיד
  • בעזרת ההסכם אפשר להפוך גם גירושין להרבה יותר קלים ומהירים

בנוסף, ההסכם יהיה מקובל על שני הצדדים וידאג לצרכים של שניהם. כך למשל, אם אחד מכם מביא לנישואין נכסים, הוא יוכל להגן עליהם בעזרת ההסכם הזה. במילים אחרות, זוגות רבים שהחליטו לחתום על הסכם כזה מעידים על כך שההסכם נתן להם שקט נפשי. אומנם התקווה היא להישאר נשואים באושר לאורך שנים, אך בפועל, אין לדעת מה יוליד יום ולכן הסכם כזה יכול להוות פתרון טוב.

איפה ואיך חותמים על הסכם כזה?

כשמדברים על הסכם ממון לאחר נישואין מדברים כמובן על הסכם עם תוקף משפטי לכל דבר ועניין. לכן נשאלת השאלה: איך חותמים על ההסכם הזה והאם טיוטה שתורידו מהאינטרנט זה מספיק? התשובה היא כמובן לא. לכן, אם גם אתם רוצים לחתום על הסכם ממון לאחר טקס הנישואין שלכם, כדאי שתפנו אל עורך דין משפחה בפתח תקווה. איש מקצוע כזה יוכל לעזור לכם על הצד הטוב ביותר. תוכלו להיפגש עם עורך הדין, להציג בפניו את הדברים וביחד איתו תוכלו לבחון את הסעיפים השונים של ההסכם שעליו אתם חותמים. בהחלט ייתכן שהנישואין שלכם יחזיקו מעמד לאורך שנים רבות, אך באופן כללי, כדאי יהיה לעשות הסכם כזה, כי אין לדעת מה יוליד יום. במידה וכן תבחרו להיפרד, יהיה לכם יותר קל לעשות זאת עם הסכם חתום וברור מראש.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *