זהירות עוקץ: הודעה המתחזה לבנק פועלים

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

זהירות: הודעה המתחזה לבנק פועלים נשלחת בשעות האחרונות תחת הודעת  sms לבעלי טלפונים סלולריים בישראל. חלק מתושבי רחובות ציינו כי ההודעה מוצגת כהודעה שנשלחת מהבנק בטענה שחשחבון הבנק של הלקוח חסום- לחיצה על הקישור עשויה לגרום לגניבת תכנים הנמצאים במכשירים שלכם

בשעות האחרונות נשלחת הודעת SMS לבעלי טלפונים סלולריים בישראל כולל  לתושבי העיר רחובות. ההודעה מוצגת כהודעה שנשלחת מבנק הפועלים בטענה שחשבון הבנק של הלקוח נחסם: "בנק הפועלים – החשבון שלך נחסם", נכתב בהודעה שמצורף אליה קישור.
לחיצה על הקישור עשויה לגרום לגניבת התכנים הנמצאים במכשיר שלכם, החל מתמונות, דרך סרטונים ועד לקבצי שמע ואפילו הקלטות שיבוצעו ללא אישורכם. מדובר לרוב בתכנות רוגלה המותקנות במכשירים שלכם שעוקבות אחריכם בקלות, מיד לאחר הלחיצה על הלינק שנשלח אליכם.
אז איך פועלת השיטה? על פי מומחה אבטחה עימו שוחחנו, לחיצה על לינק לא מזוהה כדוגמת זה, מעניקה לשולח הלינק גישה לטלפון שלכם. כל התכנים שלכם "נשאבים" לשרת של מפעיל הרוגלה. מי ששלח את הלינק יכול להקליט אתכם, להפעיל את מצלמת הטלפון שלכם מבלי ידיעתכם, ולשאוב את כל התכנים הקיימים בו מבלי שתבחינו בכך, ולכמה זמן שהוא חפץ.

בשנים האחרונות נחשפנו ללא מעט תרמיות מסוג זה. הודעות שנשלחו כביכול משופרסל, אל על, יונייטד איירליינס, קופת חולים כללית וחברות גדולות נוספות המוכרות במשק הישראלי, עם קישור לאתר שנראה על פניו כאתר בטוח, גרמו ללא מעט ישראלים לאפשר גישה למכשירים שלהם לגורמים עוינים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *