יש כסף! תקציב עיריית לשנת 2020 גדל בכ-9% מתקציב- הגידול העיקרי יהיה בחינוך

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
ישיבת מועצת העיר הערב.

מועצת העיר אישרה את התקציב העירוני לשנת 2020. היקף התקציב נאמד על 1,087,900 ₪ , המשקף עליה של כ- 9% מתקציב 2019 , שעמד על 999 מיליון ₪. מלול: " הגידול באוכלוסייה דורש משאבים נוספים כדי לשמור על רמת השירות וגם לשפר אותה". לצד האישור הכינו חבר האופוזיציה שאלות ועל רובן קיבלו תשובות אך לא להכל היה מענה.
במסגרת הגידול בתקציב עיריית רחובות לשנת 2020, תאושר הערב(רביעי) תוספת משמעותית לתקציב החינוך בהיקף של 47 מיליון ₪. וכן תוספת לתקציב בתחום איכות הסביבה וחזות העיר בהיקף של כ- 12 מיליון שקלים מתוכם 6 מיליון בשוטף ו- 6 מיליון להצטיידות מתקציבי הפיתוח. כמו כן, ישנה עליה בשכר העובדים בשל כיבוד הסכמי שכר ארציים.
בתחום החינוך נרשמה התוספת הגדולה ביותר, בהיקף של 47 מיליון ש"ח לתקציב לשנת 2020 , המיועדת, בין היתר, למימון פעולות ולפרויקטים חדשים בתחום החינוך בעיר, וכן כ-50 מיליון ₪ מתקציב הפיתוח, לבניה והרחבת מוסדות חינוך.
רק לאחרונה התבשרנו על זכייתו של בית הספר הממ"ד מעלות משולם בפרס החינוך הארצי, גן נעמי זכה בפרס חינוך ארצי, קריית החינוך דה שליט ובית הספר לוטם זכו בפרס חינוך מחוזי, נבחרת המחוננים של העיר זכתה במקום השני בתחרות העולמית , זה מכבר פרסם משרד החינוך את נתוני התמונה החינוכית העדכניים בעיר, מהם עלה כי שיעור הזכאות לבגרות עלה ב4% נוספים , ל- 84% . בשנה החולפת העירייה השקיעה גם בתשתיות פיזיות בתחום החינוך – 100 כיתות ומרחבי לימוד חדשים הוקמו, 2 בתי ספר חדשים, 2 ספריות ו- 2 אולמות ספורט
בתחום איכות הסביבה וחזות העיר התוספת מיועדת לתחום הניקיון והתברואה והן בתחום הגנים ועיצוב הסביבה. התוספת לתקציב תממן פרויקטים חדשים כגון החלפת פחים מוטמנים, מכרז חדש לניקוי רחובות והחלפת הציוד, הגדלת היקף המחזור , שיפוץ גינות והקמת פארקים חדשים.
בשנה החולפת החלה עיריית רחובות במהפכה בתחום חזות העיר והניקיון עם שני שיתופי ציבור בתחום הניקיון והסביבה, הכנת תוכנית אב לשבילי אופניים בעיר, חידוש גנים ציבוריים ברחבי העיר, החלפת אלפי מתקני פסולת ומחזור ברחבי העיר, ופרויקטים רבים נוספים.

רחמים מלול ומתן דיל

טרם ההצבעה על התקציב הפנה יושב ראש האופוזיציה עו"ד מתן דיל מספר שאלות לראש העיר רחמים מלול לאחר שעשה שיעורי בית. על חלק מהשאלות שהעלה דיל וחברו לאופוזיציה אביב איטח קיבלו תשובות מספקות, היו גם הודאה על טעויות שנעשו בסעיפים שונים או במיקומם. גם על השאלה מדוע לא קיבלו חברי המועצה דו"ח כספי רבעוני כפי שמחייב חוק פקודת העיריות, רחמים מלול השיב "לא הספקנו".

ראש העיר, רחמים מלול: " הגידול באוכלוסייה דורש משאבים נוספים כדי לשמור על רמת השירות וגם לשפר אותה. בשנים האחרונות אנו קוטפים את פירות ההשקעה: הן בחינוך, עם הישגים ופרסים למכביר, והן בתחום איכות החיים, עם דירוגה של רחובות מדי שנה בצמרת הערים המובילות בישראל באיכות החיים. הגידול התקציבי השנה הוא בעיקר בתחום החינוך, שאותו הצבתי מתחילת הדרך בראש סדר העדיפויות, וכן בשיפור איכות החיים-איכות הסביבה וחזות העיר. נמשיך להשקיע בתחומים אלה ובתחומים נוספים."

פנחס הומינר, מחזיק תיק הכספים: "התקציב נבנה בעמל רב בהתאם לחזון העירייה וראש העיר. השתתפתי בעשרות ישיבות תקציב ויחד עם ראש העיר, הגזברית והמנכ"ל בנינו תקציב שמאזן בין צרכי התושבים לשמירה על איתנות פיננסית. נתנו דגש מיוחד גם בנושאי חינוך ורווחה, והתקציב שאנו מביאים משקף חשיבה חברתית יותר למען התושבים. בימים אלה אני מקיים פגישות עם אנשי מקצוע במטרה לפעול להגדלת הכנסות העירייה בכיוונים שונים. אני רוצה לחזק את ידי ראש העיר שעושה לילות כימים למען תושבי העיר "

דורון מילברג, מנכ"ל העיריה: "אני שמח שמדיניות ראש העיריה והנהלת העיריה בדבר תיעדוף החינוך וחזות העיר באה לידי ביטוי בתקציב לשנת 2020 . נמשיך לתת את רמת השירות הגבוהה לתושבי העיר בכל התחומים ".

ראש העיר הודה לחברי המועצה ,גם בשם התושבים, על פעילותם בשנה החולפת בתחומים שבהם הם מחזיקי התיקים. הוא הודה למנכ"ל העירייה, לגזברית העירייה ולמחזיק תיק הכספים על פעילותם לגיבוש תקציב 2020, וכן הודה לכלל העובדים ולוועד העובדים על עבודתם המסורה במשך כל ימות השנה.

מתן דיל

מתן דיל סיכם את הישיבה על התקציב "בתקציב 2020 לצערי הרב אין שום בשורה ושום תקווה. בכל עיריה מתוקנת תקציב העיריה מבטא תכנית עבודה מסודרת לפיתוחה ושגשוגה של העיר. כפי שבעיר שלנו אין תוכנית מתאר לפיתוח כך אין תכנית לניהול התקציב השוטף של רחובות. מדובר בתקציב שרובו ככולו כיבוי שריפות והסתרה.
אין הגדלה בתקציב התרבות.
אין הגדלה בתקציב הספורט.
אין הגדלה בתקציב תנועות הנוער.
אין הגדלה בתקציב הצעירים.
יש הגדלה בחינוך ובתברואה בשל גידול העיר וגם זה לא מספיק ואני מבטיח לכם שגם שם נסיים בגרעון.
אתם יודעים מה, יש בשורה. הבשורה הגדולה של מלול, "הבשורה" והסעיף שבו הגידול המשמעותי ביותר בתקציב, מ75 מיליון ל92 מיליון (!!) הוא – שימו לב, בהנחות בארנונה. נו באמת. זאת הבשורה של מלול?
הבעיה הגדולה שלנו היא שאת תקציב 2018 סיימנו בגרעון, את 2019 סיימנו בגרעון גדול וללא שום ספק תקציב 2020 יסתיים בגרעון שיא. כל זאת לצד הגדלת עומס המלוות וההתחייבויות. חייבים להציל את העיר מהניהול הכושל".

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *