מקרה ראשון: קשישה כבת 87 פונתה אל בית החולים בעקבות היפותרמיה

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז
פרופסור זאב שטגר וצוות המחלקה הפנימית

מקרה ראשון?: קשישה בת 87 פונתה הלילה לחדר מיון של בית החולים קפלן בעקבות היפותרמיה, מצבה יציב.

במהלך הלילה(שבת) פונתה הקשישה על ידי צוות מגן דוד אדום מביתה ברחובות אל בית החולים קפלן. בבית החולים אובחנה הקשישה כי היא סובלת מהיפותרמיה ומצבה יציב. המדובר במקרה ראשון לעונה של היפותרמיה בבית החולים קפלן.

מנהל המחלקה הפנימית בבית החולים קפלן פרופ' זאב שטגר מסביר כי מקרים אלו מתרחשים בעיקר במצב של קור קיצוני בשילוב מחלות רקע נוספות. "חולים כרוניים חשופים יותר לזיהומים בתקופת החורף כי ישנה פעילות גדולה יותר של חיידקים".

הוא מפרט מהם הדגלים האדומים שאמורים להדליק נורה בקרב הסביבה כי ייתכן ומדובר במכת קור ולהגיע לטיפול רפואי: שינויים בהתנהגות כמו בלבול, עייפות ועצבנות, מצבים של ערפול הכרה, תגובות פחות חדות, כיחלון וקרים במגע. "אנו מבקשים ליידע את הציבור בתסמינים אלו כדי להתריע בשלב מוקדם כי הנפגע עלול לאבד את הכרתו, לסבול מהפרעות בקצב לב ובשלב מתקדם של ההיפותרמיה אף ללקות בדום לב וסכנת מוות".

בית חולים קפלן

צוות חדר מיון בקפלן מפרט את הדרכים למניעת היפותרמיה שיש לשים אליהם לב:
לדאוג ללבוש הולם ושמיכה חמה, לשתות גם אם לא צמאים, להוסיף אם ניתן פעילות גופנית שמייצרת חום, בפרט בקרב מי שצריכים לשהות בחוץ בתנאי קור במסגרת עבודתם כולל כמובן התחממות במקום סגור ומחומם. שתייה חמה עשויה, כמובן, אף היא להועיל מאוד. אלכוהול, אגב, אינו מחמם אלא רק יוצר אשליה רגעית של חום ודווקא מקדם את אובדן החום כי הוא גורם להרחבה של כלי הדם הקרובים לעור. לבסוף, אין לחמם את הבית יתר על המידה ואפשר להסתפק ב־22 מעלות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *