פרויקט "קאשי סדנאות אמנים להעצמת נוער" החל בבית הספר הטכנולוגי ויצו רחובות

ארז שרווינטר

בעלים, מנכ"ל ועיתונאי בקבוצת ניוז

את צלילי ההיפ הופ והשירה שבקעו מספריית בית הספר הטכנולוגי ויצו ברחובות היה קשה לפספס. כשנפתחה הדלת התגלה מחזה מלהיב, תלמידים כותבים, אחרים שרים ועל כל אלו מנצחים בחן האמנים רועי קאשי ושחר סוויסה.

מדובר בפרוייקט שהחל בבית הספר הטכנולוגי ויצו ברחובות לפני כחודשיים והגיע לאחד משיאיו השבוע. ועיקרו העצמה באמצעות סדנאות מוסיקת ראפ והיפ-הופ עם אמנים ידועים מוותיקי הסצנה שהגיעו לבית הספר וביחד עם התלמידים התמודדו עם אחד מחסמי הלימוד הידועים והרווחים בתקופתנו: עולם הרגשות והבעתם באמצעות שיח, כתיבה, דמיון ועוד.

"בפרוייקט ביקשנו ליתן ערוצים נוספים להבעה עצמית, לזיהוי חוזקות חדשות, לביטוי אחר ואולי יומיומי פחות של עולמם הפנימי, רגשותיהם וחוויותיהם של התלמידים, ידענו ש"קאשי סדנאות, עובדים יותר עם עולמות רווחה אבל אהבנו את מה שהם עושים והחלטנו לנסות להציע להם לפעול גם אצלנו בתחום החינוך והתוצאות היו מדהימות" אפשר לסכם כפי שאמרה לי השבוע אחת התלמידות – "היכולת לקחת חוויה אישית שלי ולעבד אותה לשיר שייתכן שקאשי וסוויסה ישירו בהופעותיהם היא פשוט משכרת" מספרת ורדית פדידה הרכזת החברתית של בית הספר

רועי קאשי שיזם את "קאשי סדנאות אמנים להעצמת נוער" לפני ארבע עשרה שנה ולראשונה בימים אלו  מתחיל ליישם את הסדנאות במוסדות חינוך מיינסטרימים כבתי ספר תיכונים ברחבי הארץ, מתרגש מגלגוליו של הפרוייקט  "יש לנו היום 30 אמנים שעובדים איתנו ומנחים את הפרוייקט המגיעים מתחומים מגוונים: ראפ, גרפיטי, ריקוד לסוגיו, היפ-הופ, J.D, ברייקדאנס, תיפוף גוף, ריקודי בטן, אמנויות לחימה ועוד. המפגש האישי, הדיאלוג הפרטני והמרחב הלא פורמלי שנוצר עם התלמידים תוך עבודה בקבוצות קטנות מרתק ומרענן וכשזה עובד אפשר להמריא לשמיים עם חומרים עוצמתיים ברמת הרגש והאמת שהם מעבירים. זה לא שיעור של בית ספר רגיל וברגע שכולנו באים לעבוד ביחד ומתחברים לאמת ולעוצמה של הרגע הזה ולמה שאנו יכולים ליצור במיוחד שהחומרים באים מתוכנו יותר קל להפתח ולקחת חלק כי המוזיקה שייכת לכולנו".

שחר סוויסה שהנחה את הסדנא בה השתתפתי הסביר לי אחרי השיעור: "אנו כותבים עם התלמידים את החיים שלנו. בהתחלה הם לא הגיבו אבל מהר מאוד הגענו אליהם כי אין כאן מסיכות או דיסטנס יש תהליך יצירה שמשותף לכולנו. היום בעשרים דקות  – אולי שיאו של התהליך שעברנו – היה הישג מדהים כשבני הנוער יצאו מהכתיבה הפרטנית שלהם לבניית לחן קבוצתי ופזמון מטורף שבא לי לקחת לעצמי״.

והתוצרים המרשימים מוצגים בערוץ הנוער של קאשי ביוטיוב וגם ויצו רחובות יצטרף אליהם בשבועות הקרובים.

https://www.youtube.com/channel/UCRv78Cd1YOvpPe_O6V7EbWg

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *