חמ"ל חדש לאימות מידע על נפגעים, מאות מודיעים בשטח ושיתוף פעולה עם כל גופי הצבא והביטחון. כך מקווים בצה"ל להילחם בשמועות שמופצות בוואטסאפ וברשתות החברתיות. במקביל פתח צה"ל בקמפיין שמסביר את הנזקים הגדולים למשפחות ולציבור בפרסום שמועות. ראש תחום נפגעים באכ"א: "תרבות השמועות מסוכנת, חייבים לנטרל אותן".
צה"ל החליט לשים סוף לשמועות: נוכח ההתפשטות של ידיעות ברמות שונות של אמינות ברשתות החברתיות ובקבוצות הוואטסאפ, וההשפעות שלהן על משפחות לחיילים שמקבלות אותן – הוחלט לבסס נוהל חדש שיתמודד עם התופעה. בצה"ל הקימו לאחרונה חמ"ל נפגעים שפועל מסביב לשעון ולאורך כל ימות השבוע, ותפקידו העיקרי הוא לאמת מידע שמתקבל ולהודיע למשפחה על מה שקורה, לפני שהשמועה מגיעה לפתחה.
השמועה הרצינית האחרונה שהתפשטה בניידים של רבים עסקה במות הרמטכ"ל בהתרסקות מסוק בדרום הארץ. השמועה הייתה כל כך נפיצה ונפוצה, כך שבשלב מסוים נאלץ דובר צה"ל להוציא הודעה רשמית שמכחישה את הדברים בניסיון להזים אותה.
מדובר בתופעה שאמנם אינה ייחודית לישראל אך בשל המצב הביטחוני הרגיש היא משמעותית יותר ממה שקורה בעולם. "לא ייתכן שמשפחות ישמעו על אסון שקרה לבנם או בתם דרך הרשתות החברתיות או כלי תקשורת לא אחראיים", אומרת ראש תחום נפגעים באכ"א, רס"ן אשרת דוק. "צריך להבין מה זה עושה למשפחות, מוסיף פגיעה על פגיעה, אסור שמשפחה תדע על משהו לפני שצה"ל סיפר לה".